Viikonloppu 4.-6.4.2008 – Ruuhkamaksut, Punk, lähialueyhteisöllisyys ja liikennepolitiikka

Perjantaina minua haastateltiin LVM:n tekeillä olevaan esiselvitykseen ruuhkamaksujen käyttöönotosta Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Prosessi etenee tuskastuttavan hitaasti. Esiselvitys valmistuu toukokuussa. Tämän jälkeen on tarkoitus käynnistää varsinainen selvitys, jonka on määrä valmistua kesällä 2009.

Perjantaina ei ollut oikeastaan muita kokouksia, mutta sitäkin enemmän pikkupuuhaa. Annoin haastattelun MeNaisille liikuntaharrastusten ilmasto- ja ympäristövaikutuksista sekä Uutispäivä Demarille liikennepoliittisesta selonteosta. Lisäksi keskustelin YLERadio1:n toimittaja Markku Heikkisen kanssa vaihtoehtoisesta elintasosta. Olen menossa hänen ohjelmaansa tiistaina 8.4. aamulla suoraan lähetykseen klo 9.06 alkaen (http://blogit.yleradio1.yle.fi/markkuheikkinen/minustako_kulutuskarkuri) . Lisäksi järjestelin työhuonettani, kalenteriani sekä tein itselleni tulevien kuukausien työsuunnitelmaa.

Illalla kävimme katsomassa Annukan kanssa dokumenttielokuvan Punk – tauti joka ei tapa (http://www.punktautijokaeitapa.fi/). Suosittelen lämpimästi. Se energia ja into sekä tietty varmuus siitä, miten hommat ovat, on ihailtavaa.

Lauantaina osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton liittohallituksen kokoukseen. Esittelin hallitukselle kunnallisaloitteet, tein korjauksia ympäristönsuojelusektorin toimintakertomukseen, keskustelimme ilmastohaastekampanjasta, esittelin liikenneviestit sekä siinä samalla lueskelin Tapani Veistolan kirjoittamaa yva-lausuntoa Fennovoiman ydinvoimahankkeesta. Lisäksi kirjottelin liiton energia- ja ilmastotyön painopisteitä vuodelle 2008.

Illalla piipahdimme Annukan kanssa Old Sophiessa istumassa naapurustokavereiden kanssa iltaa sekä luomassa lähialueyhteisöllisyyttä. Keskustelumme polveilivat yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja Wikidemokratiasta Käpylän jalkapallojoukkueen hiilidioksidipäästöihin ja asukasvaikuttamiseen sekä talonvaltauksiin.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamulla pikällä juloksulenkillä (15 km). Lisäksi kirjoittelin kolumnia http://www.kommentti.fi -palstalle talonvaltauksista arkielämän politiikkana, valmistuin tulevan viikon haastatteluihin ja seminaareihin sekä kirjoittelin eduskunnan ympäristövaliokunnalle lausuntoa liikennepoliittisesta selonteosta.

Viikon suorituksista. Viikon aikana tein palkkatyötä 56,5 tuntia, jatko-opintoja 4 tuntia ja vapaaehtoistyötä 14 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta pyöräilemällä 78 km ja käymällä neljä kertaa juoksemassa (45 km) – yhteensä kuntoilua noin 7 tuntia. Viikon osalta toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui 64,48 prosenttia.

Jätä kommentti