Torstai 28.2.2008 – Syöttötariffit tuulivoimalle

Vuotoksen ja Kollajan rakentamisen haitat on moneen kertaan todettu hyötyjä suuremmiksi. Suojeltujen vesistöjen rakentaminen palvelee vain energiateollisuuden etuja. Allasvesivoima on ilmastovaikutuksiltaan huomattavan haitallinen. Luonnonsuojeluliiton asiantuntijat valottivat vesivoiman ajankohtaisista kysymyksistä keskiviikkona 27.2. pidetyssä tiedotustilaisuudessa: http://www.sll.fi/luontojaymparisto/vesistot/kollaja/vesivoima

Hyviä uutisia. Energiapolitiikasta vastaava ministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) ilmoitti torstaina, että hän pitää tuulivoiman syöttötariffien käyttöönottoa todennäköisenä. Pekkarisen mukaan ilmasto- ja energiastrategian valmistelussa on kaavailtu noin 2 000 megawatin lisäystä tuulivoimakapasiteettiin. Käytännössä potentiiali olisi kuitenkin ainakin 3000 megawattia vuosiin 2015-2020 mennessä.

Uudenmaan ympäristönsuojelupiirissä otimme kantaa YTV:n jätteenpolttolaitoksen ympäristövaikutusten arviointiin. Luonnonsuojelijat pitävät selvitystä riittämättömänä, koska siinä ei selvitetty vaihtoehtona jätteen synnyn ehkäisyä ja kierrätystä. Ellei selvityksen puutteita korjata, piiri joutuu harkitsemaan oikeustoimia.

Keskiviikkona kävimme Annukan ja Elinan kanssa syömässä sushia sekä vierailimme Polttava Kysymys (http://www.polttavakysymys.fi) -kampanjan bileissä Uudella ylioppilastalolla. Paljon ohjelmaa, paljon ystäviä, hyviä keskusteluja. Torstai iltana poikkesimme Elinan ja Jukan luona saunomassa.

Jätä kommentti