Viikonloppu 29.2.-2.3.2008 – hyötysuhde 70,63 prosenttia

Perjantaina osallistuin TEM:n järjestämään seminaariin kansallisen ilmasto- ja energiastrategian ohjauskeinoista. Pidin tilaisuudessa Suomen luonnonsuojeluliiton puheenvuoron. Strategian esittely eduskunnalle siirtyy Pekkarisen ilmoituksen mukaan syksyyn.

Esitykseni löytyy tästä:

TEM:n seminaarista pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle. Valitettavasti en kuitenkaan ehtinyt talousvaliokunnan kokoukseen. Sen sijaan pidimme palaveria Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa tulevista kuvioista.

Suomen kuvalehden haastattelussa Matti Vanhanen ilmoittaa, että tarvitsemme ilmastonmuutoksen torjumisksi rajuja leikkauksia. Vanhasen mukaan ilmastonmuutos on korvannut terorismin kansainvälisen politiikan ykkösteemana. Vanhanen pitää myös Kööpenhaminan ilmastoneuvotteluita vuonna 2009 erityisen tärkeinä. Hänen mukaansa neuvotteluilla ei ole aikalisää. Sopuun hiilidioksidipäästövähennyksistä on päästävä. Vanhasen mukaan ydinvoima ei ole ratkaisu ilmastonmuutokseen. Suomi tulee hänen mukaansa noudattamaan turpeen poltossa niitä kriteerejä, jotka IPCC määrittelee.

Lauantaipäivä vierähti Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen kokouksessa. Asialistalla oli talousasioita, työntekijäkuvioita, yritysyhteistyöhankkeita ja muun muassa Maija Sarpon sekä energia- ja ilmastovaliokunnan luonnostelemien liiton liikenneviestin hyväksyminen. Illaksi suuntasimme Thomas Wallgrenin 50-vuotisjuhliin Bragen saliin. Suuresti arvostamani Thomas Wallgren on ollut yksi keskeinen innoittajani kansalaisaktivismin saralla.

Sunnuntaina kävin aamulla juoksemassa. Päivällä kirjoittelin energiakysymyksistä maailmantaloudessa –artikkelia Attacin http://maailmantalous.net/ -portaaliin, muokkailin tutkimussuunnitelmaani sekä hoidin muita pieniä ja isoja hommia.

Lopuksi vielä tuttuun tyyliin viikon suorituksista. Viikon aikana tein palkkatyötä 39,5 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 40 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta pyöräilemällä 172 km ja käymällä kerran juoksemassa (10 km) – yhteensä kuntoilua noin 9,5 tuntia. Viikon osalta toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui 70,63 prosenttia.

Jätä kommentti