Keskiviikko 13.2.2008 – Ketku, METSO, julkiset hankinnat ja vesivoima

Osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton Kestävän tuotannon ja kulutuksen valiokunnan eli Ketkun historialliseen ensimmäiseen kokoukseen. Asialistalla oli muun muassa katsaus ajankohtaisiin asioihin sekä kuluvan vuoden toiminnan suunnittelua ja ideointia. Uuden valiokunnan kautta saadaan koordinoitua SLL:n MIPS, jäte, julkiset hankinnat, ohjauskeinot, ekologinen verouudistus, kierrätysliike ja nuukuusviikko ym. aiheeseen liittyvää toimintaa. Samalla saadaan kerättyä toiminnan ytimeen uutta asiantuntemusta ja toimintatarmoa. Hyvä!

Ilta jatkui Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksella. Kokouksen aluksi keskustelimme METSO-ohjelmasta yhdessä liiton metsäasintuntija Harri Höltän kanssa. METSO:n perusongelmat ovat, että pohjautuminen vain vapaaehtoiseen suojeluun luo epävarmuutta tavoitteisiin, valtion ja kuntien metsille on liian vähän suojelutoimenpiteitä sekä suojelun keskittäminen on hankalaa. Myös ohjelman riittävä rahoitus on valtioneuvoston käsittelyssä ja kehysriihessä varmistettava. Piirihallituksen kokouksen asialistalla oli muun muassa työsuhdeasioita sekä tilinpäätös ja toimintakertomus. Illan päätteeksi tein sitä sun tätä ja niitä näitä.

Kannattaa katsoa myös liiton päivän tiedotteet:

Julkisissa hankinnoissa huomiota ruoan ilmastovaikutuksiin
Luonnonsuojeluliiton mielestä tänään luovutettu ensimmäinen kestävien julkisten hankintojen toimintaohjelma on askel oikeaan suuntaan. Ilman lisätoimia se jää kuitenkin riittämättömäksi. Ohjelmaa jouduttaneen tarkistamaan ennen vuotta 2015, johon useimmat toimintaohjelman lopulliset tavoitteet on kiinnitetty. Lue lisää: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/julkisethankinnat

Luonnonsuojeluliitto: Vesivoiman haitat hyötyjä suuremmat
Luonnonsuojeluliiton mukaan vesivoimalla ei ole merkitystä EU:n uusiutuvan energian tavoitteiden saavuttamisessa. Lue lisää: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2008/vesivoima130208

Jätä kommentti