Viikonloppu 18.-20.1.2008

Perjantaina kävimme tutustumassa Annukan kanssa uuteen Tapas-ravintolaan Bar Teokseen (http://www.barteos.fi/) Töölössä. Ihan hyvä, mutta en suosittele mitenkään erityisesti. Illalla katsoimme YLE:n areenalta Vodkaturistit -dokumentin. En suosittele sitäkään.

Lauantaina osallistuin eduskunnassa SDP:n järjestämään kansalaisyhteiskuntafoorumiin, jossa keskusteltiin Suomen kansalaisyhteiskunnan tilasta ja järjestöjen tulevaisuudesta. Paneelissa oli mukana mm. oikeusministeri Tuija Brax ja SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Paneelija johti Thomas Wallgren ja mukana oli myös mm. Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli (joka piti erinomaisen puheenvuoron eläinten oikeuksia koskevista filosofisista lähtökohdista) ja Greenpeacen ohjelmajohtaja Harri Lammi.

Kaikki painottivat uusien yhteiskunnallisten liikkeiden merkitystä demokratian edistäjänä, mutta kun kysyin näkemystä talonvaltausliikehdintään, niin asiaan ei oikein osattu kommentoida. Mitä nyt Heinäluoma tokaisi, että talonvaltaukset eivät oikein kuulu tähän kenttään. Kiinnostavia keskuteluja kuitenkin. Pääsin myös antamaan TV-Nytt:n uutisiin haastattelua kulutusaktivismista.

Eduskunnasta poljin Kallioon ja ravintola Rytmiin (http://www.rytmi.net/). Pidimme Mikko Salasuon kanssa palaveria talonvaltausjulkaisuun liittyen. Kävimme läpi artikkeleita ja hahmottelimme sisällysluetteloa sekä johdantoa. Julkaisu on nyt hyvällä mallilla. Vielä pari tekstiä pitää viimeistellä ja sen jälkeen saadaan homma kustannustoimitukseen ja taittoon.

Illaksi suuntasimme juoksun jälkeen Annukan kanssa Jukan ja Elinan luokse tekemään tofu-tomaatti kastiketta ja pastaa. Samalla pääsimme viettämään hetken mukavaa perhe-elämä. Olen nyt tavannut Ruttiksen kolmena päivänä hänen kymmenestä elinpäivästään. Siistiä. Vierailun aikana pääsin kokeilemaan myös hiukan vaipanvahtoa ja kutomista.

Sunnuntaina istuin kotona. Kävin läpi komission tulevaa ilmasto- ja energiapakettia sekä luonnostelin ja kommentoin Suomen luonnonsuojeluliiiton ja Maan ystävien tiedotteita aiheesta. Lisäksi kirjoittelin Maan ystävien Maan ystävä -lehteen Uutisia Pallon pinnalta -palstaa, kävin läpi kestävän kehityksen aikalaisvisiohankkeen tulevan päätöskokouksen materiaaleja sekä muokkailin ja kommentoin viimeisiä artikkeleita talonvaltausjulkasuun.

Viikon suorituksista. Viikon aikana tein tutkimustyötä 45,5 tuntia. Yhteiskunnallista vaikuttamista ja järjestötyötä kertyi 31 tuntia. Omasta kunnostani pidin huolta käymällä kuusi kertaa juoksemassa (60 km) ja pyöräilemällä 54 km – yhteensä kuntoilua noin 8 tuntia. Toiminnalliseksi hyötysuhteeksi (kun kuuden tunnin vuorokausittainen nukkuminen otetaan pois) muodostui näin 67,06 prosenttia.

Jätä kommentti