Keskiviikko 16.1.2008 – Matti Vanhasen ilmasto-tour

Tiistaina pääministeri Matti Vanhanen otti Yhdysvaltojen matkallaan kantaa ydinvoimaan ilmastokriisin ratkaisussa. Reutersin mukaan ”Building more nuclear power plants to reduce global warming emissions is not the way to fight global climate change, Finland's prime minister said on Monday.” Tänään keskiviikkona Vanhanen taas vetosi Kalifornian kuvernööriin Arnold Schwarzeneggeriin, jotta Yhdysvallat tulisi voimakkaasti mukaan kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin. Hyvä Matti!

Vanhasella on nyt selvä näkemys, että kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden tulee onnistua Kööpenhaminan vuoden 2009 ilmastokokoukseen mennessä. Tässä pohjoismaisella yhteistyöllä on voimakas merkitys. Tämän puolesta niin pääministeri kuin ympäristöministeri Tiilikainen ovatkin paljon puhuneet. Hyvä näin.

Keskiviikkona olin kokousputkessa Suomen luonnonsuojeluliitossa. Ensin meillä oli kestävää tuotantoa ja kulutusta koordinoimaan perustettavan KETKU-valiokunnan idenointi- ja pohdintasessio. Tämän jälkeen osallistuin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin järjestämään GMO-keskustelutilaisuuteen, jossa puhujana oli FT Liisa Kuusipalo. Illan päätteeksi vedin vielä Uudenmaan piirin vuoden ensimmäisen piirihallituksen kokouksen. Kivaa kun kaikki aktiivisuus on taas alkanut!

Päivän mittaan kävin läpi myös ekoenergiavastaava Kaarina Toivosen kanssa Luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastovaliokunnan tilannetta. On ollut ilo huomata, että toimintaan on tarjolla iso joukko vapaaehtoisia. Porukkaa virtaa sisään – niin liiton kuin piirinkin toimintaan. Ilmassa on uutta nostetta, kevätväreilyä. Liiton toimintaa pitäisi avata entistä enemmän ja laajemmin vapaaehtoistyön suuntaan.

Jätä kommentti