Tiistai 30.10.2007 – Juoksemassa, Tampereella ja kirjoittamassa

Ensimmäinen opintovapaapäivä töistä. Työmatkapyöräilyn sijaan kävin aamulla juoksemassa. Suihkun jälkeen hyppäsin junaan ja matkasin Tampereelle jatko-opintoseminaariin eli Umbrellaan. Tällä kertaa käsittelimme Sauli Rouhisen artikkelia aiheesta Kestävän kehityksen hallinnan Suomen mallin muotoutuminen vuosina 1987-2002; Toimijanäkökulma kestävän kehityksen politiikan institutionaalisiin suhteisiin.

Seminaarin jälkeen kävin Jennin kanssa lounaalla. Samalla huomasin, että Tampereen yliopiston edustajistovaaleissa voi käydä äänestämässä sähköisesti osoitteessa: http://www.tamy.fi. Hyvä. Pääsen itsekin kerrankin äänestämään. Ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona.

Tampereelta tulin kotiin. Istuin koko loppuiltapäivän ja illan tietokoneen ääressä viimeistelemässä Jukka Peltokosken ja Esa Konttisen valmisteilla olevaan liiketutkimuksen artikkelikirjahankkeeseen artikkelia ympäristöliikkeen uudesta organisoitumisesta.

Päivän uutisten mukaan Pohjoismaiden pääministerit toivovat Venäjältä tiukempaa otetta ilmastonmuutoksen torjunnassa. Pohjoismaista huippukokousta Oslossa johtanut pääministeri Matti Vanhanen ravisteli Venäjää ilmastoasioissa mm. energiatehokkuuden suhteen. Pohjoismaiden yhteisenä tavoitteena on tehdä Kööpenhaminassa vuonna 2009 pidettävästä YK:n ilmastokokouksesta menestys. Vanhanen näki Pohjoismailla potentiaalia ilmastokysymyksessä. Islannilla on osaamista tuliperäisen maaperänsä lämmön hyödyntämisessä ja Norja on kehittämässä tekniikkaa, jolla hiilidioksidia sidotaan merenpohjaan. Ruotsi on edelläkävijöitä merilämmön hyödyntämisessä ja Suomi bioenergiassa. Tanska on taas tuulivoiman huippumaa. Näin Pohjoismaat pystyvät Vanhasen mukaan tarjoamaan yhdessä koko paketin. Hyvä!

Jätä kommentti