Keskiviikko 29.8.2007 – Lisää veroja ja pyöräilyä, varaa olla ilman, askeettista hedonismia

Suomen luonnonsuojeluliitto otti kantaa ympäristöverotukseen. Luonnonsuojeluliiton mielestä hallituksen esittämä energiaverotuksen tiukentaminen on tervetullut askel kohti verotuksen
ympäristöohjaavuuden parantamista. Liitto kritisoi kuitenkin sitä, että valtion talousarvion varoista entistä pienempi osuus käytettäisiin ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Lue koko tiedote täältä: http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/verotusilmasto

Viimeisimmässä Imagessa (7/2007) oli juttu kuluttamislakoista. Uusi keskiluokka on vihdoin niin varakasta, että sillä on välillä varaa olla ilman. John Webster on Suomessa toiminut merkittävänä innoittajana pyrkiessään elämään kokonaisen vuoden ilman öljyä. Aiheesta on tulossa dokumentti.

Itsekin harrastan askeettista hedonismia mielelläni ja suosittelen sitä lämpimästi muille. En käytä alkoholia, kahvia tai mitään niin sanottuja ”herkkuja” (esim. karkki, sokeri, suklaa, keksit, pullat, sipsit jne.). En osta. Olen luopunut televisiosta. Olen kasvissyöjä. Kuljen polkupyörällä aina kun mahdollista. Vaikka Image muuta väittää, niin kyse ei ole mielestäni kevytaktivismista vaan aika tiukoista elämäntapavalinnoista, joiden kautta eri kysymyksiä voi hyvin politisoida.

Aiheesta innostuneille suosittelen tätä blogia: http://noimpactman.typepad.com/

Tällä viikolla on ollut kokousten suhteen rauhallisempi tahti kuin edellisellä viikolla. Tosin tiistai-ilta meni kestävän kehityksen aikalaisvisio –hankkeen ohjausryhmän kokouksessa Luonnonsuojeluliiton toimistolla ja perjantaina olisi vielä Suomen luonnonsuojeluliiton järjestövaliokunnan ja liittohallituksen kokoukset sekä siihän päälle http://www.ilmasto.org – hankkeen ideointisessio.

Kävin päivittämässä myös pyöräilystä kertyneitä kilometreja http://www.pyorailyvuosi.fi –kilpailuun. Tällä hetkellä Luonnonsuojeluliitto on organisaatioiden välisessä kisassa hienosti sijalla 15 ja itse olen top100 –polkijoiden listalla ihan mukavasti sijalla 23 – tosin toivottoman kaukana kärjestä.

Facebook näyttää kasvattavan edelleen suosiotaan. Ole siellä, niin olet olemassa!

Jätä kommentti