Viikonloppu 23-25.3.2007

Työpäivä venehti perjantaina pitkäksi ja ehdimme Annukan kanssa syömään herkullista japanilaista sushia vasta yhdeksän aikaan Kampin linja-autoasemalle. Samaan paikkaan on eksynyt kendo-treeneistä tullut Timo Riitamaakin (http://hinkstoona.blogspot.com/).

Lauantaina herään aikaisin ja pyöräilen töihin hakemaan sinne unohtuneet puvun housut. Piristävä 26 kilometrin aamulenkki! Tämän jälkeen valmistelen koko aamupäivän esitystä Eurooppalaisen Suomen juhlaseminaariin.

Iltapäivä kuluukin Euroopan integraatio 50 vuotta -juhlaseminaarissa Helsingin keskustassa. Seminaari toimii samalla Eurooppalaisen Suomen 50 vuotta Euroopan integraatiota – debatteja Euroopan tulevaisuudesta -pamfletin julkaisutilaisuutena. Käymme tiivistä debattia Matti Viialaisen kanssa.

Itse julkaisu löytyy osoitteesta: http://www.eurooppalainensuomi.fi/raportit/es07-1.pdf

Seminaarin piristävimmän puheenvuoron käyttää Euroopan parlamentin jäsen Alexander Stubb. Hän peräänkuuluttaa EU:n tiukkaa ja yhtenäistä ilmastopolitiikkaa. Stubbin mukaan ilmastokysymys onkin EU:n tärkein haasta tällä hetkellä. Mielenkiintoista. Väittäisin, että tiukan linjan federalistit näkevät EU:n yhteisessä ilmastopolitiikassa yhden mahdollisuuden voimakkaammasta ja tiiviimmästä unionista.

Seminaarin ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.eurooppalainensuomi.fi/tapahtumat/helsinki070324.html

Seminaarin jälkeen pyöräilin hikihatussa kotiin ja vaihtamaan juhlavaatteita. Saimme osallistua Annukan kanssa Henrikin ja Sallan häihin Johanneksen kirkossa sekä jatkojuhliin Kansallissalissa. Mainiot ja ihanat juhlat! Kiitos hyvistä järjestelyistä ja onnea yhteiselle taipaleellenne Henrik ja Salla!

Sunnuntaina siivosin kodin ja sähköposteja, viimeistelin kestävän kehityksen hankehakemuksen Ympäristöministeriölle sekä harrastelin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin töitä. Lisäksi kävimme Annukan kanssa kävelemässä Käpylässä auringon loisteessa, pidimme pitkästä aikaa H-projektin palaveria ja keskustelimme viisaita.

Jätä kommentti