Tiistai 20.3.2007

Keskustelu hallitusneuvotteluista käy kiivaana. Elämme kiinnostavia aikoja. Näyttäisi vahvasti siltä, että Suomeen syntyy keskusta-kokoomus-rkp-vihreät -hallitus.

Olen päivän Tampereella jatko-opintojen umbrella-seminaarissa. Keskustelemme Ympäristö- ja terveys -lehteen tulevasta erikoisnumerosta, johon laitoksemme tutkijat ovat kirjoittelemassa artikkeleita eri aiheista. Erityisen mielenkiintoinen on tutkija Minna Santaojan artikkeli, jossa hän käsittelee luontoharrastajia (luontoharrastusta tositarkoituksella). Istunnon jälkeen menemme porukalla lounaalle.

Ehdin vihdoin vastata myös työterveyslaitoksen tutkija Timo Räikköselle. Minua on pyydetty haastateltavaksi mukaan tutkimushankkeeseen, jonka tavoitteena on tutkia, miten ja millaiseksi työ muuttuu tulevaisuudessa siten, että myös ympäristönäkökohdat, kuten ilmastonmuutos otetaan huomioon.

Päivän mittaan käyn keskusteluja Ympäristöministeriön Sauli Rouhisen kanssa. Kansalaisjärjestöillä on sisällä hankehakemus hankkeesta, jolla pyritään edistämään kestävän kehityksen strategian toteuttamista. Ympäristöministeriöllä ei näytä kuitekaan löytyvän ihan niin paljon tutkimusrahoja, kuin mitä olemme hakeneet.

Jätä kommentti