Keskiviikko 28.2.2007

Osallistuin Suomen luonnonsuojeluliiton norppamerkityn ekoenergian energianeuvoston kokoukseen. Käsittelimme lähinnä sopimusasioita, kriteerejä ja muita ajankohtaisia kysymyksiä. Luonnonsuojeluliitosta suuntasin kohti keskustaa ja Vihreiden 20-vuotisjuhlia. Paikalla oli vaikuttava joukko entisiä ja nykyisiä vihreitä vaikuttajia. Illan mittaan käytiin hyviä keskusteluja.

Seuraava lukuvinkki onkin Vihreiden historiikki: ”Edellä! Vihreä liitto 20 vuotta” http://www.vihreat.fi/fi/node/1759

Eduskuntavaaleja käydään tällä hetkellä selvästi vihreillä teemoilla. Nämä aiheet ovat ilmastonmuutos ja perustulo. Nyt vaatisikin vihreiltä näyttäviä ulostuloja, jotta muut puolueet eivät ota keskustelua haltuun omasta näkökulmastaan. Aika on vihreille mitä parhain ja mahdollisuudet valtavat. Eri asia on, pystytäänkö tätä realisoimaan äänestyspäätökseksi tulevissa eduskuntavaaleissa.

Jorma Ollilan taannoinen ulostulo energia- ja ilmastokysymyksissä oli omiaan rikkomaan Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) näennäisesti yhteistä rintamaa, jossa vastustetaan kaikkia sitovia tavoitteita ilmaston lämpenemisen estämiseksi. Ollila pisti jauhot suuhun ja murensi mukavasti EK:n yhteistä linjaa. Onkin selvästi havaittavissa, että EK ei todellakaan edusta koko liike-elämää. Joukossa on paljon toimijoita, jotka kannattavat pikaisia ja voimakkaita toimia ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Siitähän hyötyisi myös suomalainen liike-elämä. Edelläkävijät asettavat säännöt ja perässähiihtäjät sopeutuvat muutoksiin. Olisi toivottavaa, että muutkin elinkeinoelämän vaikuttajat tulisivat ulos kaapista.

Saman kaltainen tilanne on ammattiyhdistysliikkeessä. Käytännössä Matti Viialaisen kaltaiset ydinvoimalobbarit ja höpöpuheita viljelevät jyrät pääsevät sanelemaan koko ay-liikkeen kannan ilmasto- ja energiakysymyksissä. Ammattiyhdistysliikkeen olisi aika tehdä Ollilat. Toivottavasti joku hermostuu SAK:n näkyvään änkyröintiin ja tulee ulos kaapista esittäen tiukkoja toimia ilmastokysymyksen ratkaisemiseksi.

Viikonloppuna on kuitenkin luvassa unelmia keskustakirjastosta. Osallistukaa ja käykää katsomassa osoitteessa: http://www.myspace.com/keskustakirjasto

Jätä kommentti