Tiistai 23.1.2007

Aamupäivä Tampereella laitoksemme jatko-opintoseminaarissa (umbrellassa). Tällä kertaa käsittelimme Eveliina Asikaisen tutkimusta Vuoreksen alueen lähiluonnosta. Yllättävän harvoin kaupunkisuunnittelussa huomioidaan sitä, kuinka paljon rakennetullakin alueella voi olla erilaista rikasta lajistoa. Seminaari-istunnon päätteeksi kävimme jälleen lounaalla. Keskustelut ovat hyviä ja tälläkin kertaa sain monta arvokasta käytännön vinkkiä jatko-opintoihin liittyviin käytännön järjestelyihin. Kyllä se väitöskirja tästä vielä syntyy.

Annukka ehti käydä jälleen juoksemassa. Itse en työkiireiltäni päässyt. Harmittaa. Varsinkin kun nyt en ole päässyt pyöräilemäänkään pariin päivään. Illalla viimeistelimme Riitta Savikon kanssa Aamulehteen tarkoitetun ilmasto- ja energiapolitiikkaa sekä ydinvoimakysymystä tarkastelleen kirjoituksen. Kirjoittelin myös Maan ystävien jäsentiedotteeseen uutta kansainvälisten asioiden palstaa. Keksin sille työnimeksi ”Pallon pinnalta”. Lisäksi yritin tutustua Hollannin kestävän kehityksen vertaisarviointia koskeviin materiaaliryökkiöihin.

Jätä kommentti