Tiistai 16.1.2007

Tänään alkoi jatko-opintoihin liittyvä sateenvarjoseminaari Tampereen yliopiston yhdyskuntatieteiden laitoksen ympäristöpolitiikan oppiaineessa. Junamatkalla ehdin käydä läpi omaa tutkimussuunnitelmaani ja pohdiskella väitöskirjaprojektiani.

Ympäristö ja terveys -lehti on pyytänyt laitoksemme tutkijoilta artikkeleita joskus keväällä ilmestyvään ympäristöpolitiikan teemanumeroon. Vuoden ensimmäisessä istunnossa kävimme läpi näitä artikkeli-ideoita. Itseasiassa tämä oli erittäin hyvä tapa tutustua kollegoiden tutkimusprojekteihin. Samalla matkaan tarttui muutamia hyviä ideoita. Istunnon päätteeksi kävimme lounaalla Minnan, Ninan, Ainon ja Pekan kanssa. Innolla odotan tulevia sessioita.

Ympäristöjärjestöt julkaisivat samaan aikaan kun olin tampereella ilmastopoliittiset vaatimukset tulevalle hallituskaudelle (http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2007/hallitusilmasto). Minun olisi pitänyt olla pitämässä tuossa lehdistötilaisuudessa avauspuheenvuoroa, mutta tällä kertaa priorisoin jatko-opintonnot edelle. Tilaisuus oli kuitenkin ilmeisen onnistunut, sillä niin hyvin asia oli esillä päivän mediassa.

Illalla kävin läpi Hollannin kestävän kehityksen strategiaa. Olen lähdössä helmikuun alussa muutamaksi päiväksi Amsterdamiin tekemään vertaisarviointia Hollannin kestävän kehityksen strategiasta ja politiikasta. Suomen kestävän kehityksen toimikunnalta taas tuli ympäristöjärjestöille pyyntö esitellä omia kestävän kehityksen vaatimuksia uutta hallitusohjelmaa varten. Esityksen lisäksi aiheesta pitäisi valmistella myös kirjallinen lausunto.

Jätä kommentti