Viikonloppu 25.-26.11.2006

Suomen luonnonsuojeluliiton (http://www.sll.fi) liittohallitus (http://www.sll.fi/yhteystiedot/liittohallitus/index_html) kokoontuu lauantaina aamulla kurssi- ja lomahotelli Elohovissa (http://www.elohovi.com) Nuuksion kansallispuiston tuntumassa Tervalammilla. Paikka on viihtyisä ja hotellin pitäjä tunnistaa joukostamme vanhoja luonnonsuojeluaktiiveja aina niinkin kaukaa kuin Luonto-Liiton talvipäiviltä Lempäälästä vuodelta 1974.

Viikonlopun pääohjelma Tervalammilla on kuitenkin Luonnonsuojeluliiton valtuuston syyskokous. Viikonlopun mittaan valitaan Luonnonsuojeluliiton hallituksen jäseniä erovuoroisten sijalle sekä hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2007. Keskustelua käydään myös Liiton jätestrategiasta, metsästrategiasta ja suostrategiasta. Lisäksi tehdään kaksi julkilausumaa. Toinen vesivoimasta (http://www.sll.fi/tiedotus/tiedotteet/liitto/2006/valtuustovesivoima) ja toinen ilmastopolitiikasta, jossa vaaditaan ilmastoministerin perustamista Suomeen.

Itse osallistun syyskokoukseen liittohallituksen edustajana. Olen kuitenkin esittelemässä myös liiton jätestrategiaa Energia- ja ilmastovaliokunnan puheenjohtajana sekä vedän tulevaisuustyöryhmää, joka ideoi Liiton kolmevuotissuunnielmaa vuosille 2008-2010.

Mennyt viikko on ollut varsinaista sukkulointia. Olen ollut viikon aikana Kairossa, Pariisissa, Kirkkonummella, Tampereella, Mikkelissä, Kuopiossa ja Tervalammilla. Sunnuntai illalla on hetki aikaa nauttia Annukan seurasta. Teemme ruokaa, vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme maailman asioista.

Jätä kommentti