Keskiviikko 8.11.2006

Ennen kestävän kehityksen toimikunnan (http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=4427&lan=fi) kokousta Euroopan kestävän kehityksen verkoston (http://www.sd-network.eu/) edustajat haluavat haastatella valikoituja toimikunnan edustajia tekeillä olevaa selvitystä varten. Osallistun haastatteluun ympäristöjärjestöjen edustajana.

Kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa meille esitellään Euroopan kestävän kehityksen verkoston ja mm. Irlannin kestävän kehityksen toimintaa. Pääministeri Vanhanen ja Ympäristöministeri Enestam saapuvat kokoukseen hiukan myöhässä. Samoin ulkoministeri Tuomioja, joka iltapäivälehden luettuaan jatkaa matkaa sanaakaan sanomatta muihin rientoihin. Kokouksen asialistalla on kesäkuussa hyväksytyn kestävän kehityksen strategian toimeenpanon käynnistäminen. Lisäksi aloitetaan kestävän kehityksen vertaisarviointi yhdessä Alankomaiden kanssa. Olen mukana tässä ryhmässä kansalaisjärjestöjen edustajana. Lisää tietoa kokouksesta löytyy ympäristöministeriön tiedotteesta: (http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=208723&lan=fi).

Kävelemme kestävän kehityksen toimikunnan kokouksesta rautatieasemalle yhdessä Luonnonsuojeluliiton ympäristönsuojelukoordinaattori Jouni Nissisen kanssa. Jouni oli ollut Vasemmiston eduskuntaryhmän seminaarissa puhumassa energiansäästöstä. Itse taas tuskailen Luonnonsuojeluliiton valmisteilla olevaa jätestrategiaa.

Illalla on vuorossa Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin työtalousvaliokunnan kokous. Käymme läpi järjestön rutiiniasioita. Tekemistä riittää. Parhaimman kuvan toiminnasta saa luonnonsuojelusihteeri Tapani Veistolan ylläpitämästä tapahtumakalenterista: http://www.sll.fi/luontojaymparisto/ajankohtaista.

Kävellessäni Kotkankadulta Käpylään puhun puhelimessa pitkään Maan ystävien puheenjohtajan Riitta Savikon kanssa. Samalla näyttää siltä, että demokraatit ottavat vaalivoiton Yhdysvaltojen kongressivaaleissa. Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa on iloittava pienistäkin asioista.

Jätä kommentti