Keskiviikko 19.4.2006

Olen varannut töistä kaksi viikkoa gradulomaa. Tarkoituksena on pyrkiä selviytymään yhtä aikaa myös Ruotsin kurssista. Gradun tekeminen sujuukin kuin tanssi ja homma etenee vaikka heti loman aluksi joudunkin lähtemään Tampereelle Ruotsin kurssille.

Toisena lomapäivänä tulee pommi. Suomen luonnonsuojeluliiton luonnonsuojelusihteeri ja Natura-asiantuntija Tapani Veistola uhkaa erota liiton palveluksesta maastotapahtumia koskevan vetoomuskirjeen takia, jonka liitto on allekirjoittamassa. Kirjeessä on tarkoitus helpottaa ja selkiyttää luonnonsuojelualueilla tapahtuvan toiminnan, esimerkiksi suunnistuksen lupamenettelyä. Pyöräilen liiton toimistolle, jossa tilanne on kaaoksessa ja ihmiset itkuisia. Tapani pakkaa tavaransa ja lähtee estelyistä huolimatta ulos. Mies ei ole koskaan ollut niin tosissaan. Hänelle luonnonsuojelutyö on henki ja elämä.

Sankariksi nousee Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin varapuheenjohtaja Jussi Pesola. Hän ottaa kiikarit mukaansa ja käy hakemassa Tapanin myöhemmin päivällä kotoaan linturetkelle Arabian rantaan. Kaverukset kävelevätkin liiton toimistolle piirin hallituksen kokoukseen illalla muina miehinä. Tilanne on ohi ja Luonnonsuojeluliitto saa takaisin yhden tärkeimmistä työntekijöistään. Piirin hallituksen kokous sujuu huojentuneissa merkeissä.

Jätä kommentti