Keskiviikko 15.2.

Osallistun ympäristöjärjestöjen yhteiseen ilmastopalaveriin. Keskustelemme mahdollisuuksissta vaikuttaa yleiseen ilmastopoliittiseen mielipideilmastoon. Esimerkiksi teollisuuden, AY-liikkeen, tiedotusvälineiden ja monien muiden kanssa pitäisi tehdä tiivistä yhteistyötä. Suomen luonnonsuojeluliiton jätteenpolttokannat ja turpeen vastustaminen herättävät myös keskustelua. Greenpeacen Kaisa Kosonen käy elävästi läpi eduskunnan lähetekeskustelu energia- ja ilmastoselonteosta. Keskustelemme pitkään järjestöjen keskeisistä argumenteista tulevissa valiokuntakuulemisissa ja muissa tapahtumissa. Itse ehdotan keskeiseksi sanomaksi seuraavia näkökulmia: (1) tarvitaan uusi pitkän tähtäimen strategia, (2) panostus energiansäästöön ja (3) siirtymnen fossiilivapaaseen yhteiskuntaan.

Siirryn Natur och Miljön toimistolta ja ilmastokeskustelusta kerrosta ylemmäksi Luonto-Liiton toimistolle. Uudenmaan ympäristösuojelupiirin työtalousryhmä kokoontuu Luonto-Liitossa Hanna Kaisa Hellstenin kutsumana. Hanna Kaisa onkin loihtinut meille mahtavaa perunasosemössöä. Ihastelen ennen kokouksen alkua Sieppo-lehtiä ja muita Luonto-Liiton pirteitä julkaisuja. Kokouksessa keskustelemme muun muassa työsuhdehdeasioiden lisäksi uraanikaivosvaltauksista.

Illan päätteeksi käymme Annukan kanssa Barcelonassa syömässä herkullisia tapaksia. Olemme molemmat hiukan stressaantuneita. Kuuntelen silti innoissani Annukan näkemyksiä vihreän kuluttajan myytistä. Päädymme kuitenkin pian kotiin tekemään ja käsittelemään rästiin jääneitä sähköposteja ja muita töitä.

Jätä kommentti