Suosittelijat

Pekka Haavisto, kansanedustaja, Vihreän eduskuntaryhmän pj, entinen ympäristö- ja kehitysministeri
”Maailma, Suomi ja Helsinki muuttuvat ajattelemisen ja tekemisen kautta. Leo Stranius on nuoren polven ympäristöaktivisti, joka on sekä ajattelija että tekijä. Tällaisia ihmisiä tarvitaan myös Helsingin kaupunginvaltuustossa.”

Rosa Meriläinen, kirjailija
”Leo keksii toteuttamiskelpoiset ratkaisut ympäristöongelmiin. Hän osaa verkostoitua ja kannustaa muita. Leo näyttää myös omalla esimerkillään, että muutos ekologisesti vastuulliseen yhteiskuntaan on mahdollinen.”

.
.

Ilkka Hanski, professori, ekologi
”Ympäristökysymykset ovat keskeinen osa politiikkaa nyt ja tulevaisuudessa. Kaupunginvaltuustoon tarvitaan ihmisiä, joilla on asiantuntemusta, näkemystä ja kyky tulla toimeen kaikkien muiden kanssa. Leo Stranius on tällainen ihminen.”

.

Heidi Hautala, kehitysministeri
”Jos oikeasti aiotaan ratkaista yhteiskuntien ekologinen kriisi, en tiedä tehtävään Leoa parempaa. Olemme tehneet monenlaista yhteistyötä, ja aina ilahdun hänen toteuttamiskelpoisista ideoistaan.”

.
.

Oras Tynkkynen, kansanedustaja, Vihreiden varapuheenjohtaja
”Leo Stranius on aikaansaavin ja myönteisin tuntemani ihminen – ja tunnen sentään aika paljon ihmisiä. Leon omistautumisella, näkemyksillä ja tarmolla pystyy tekemään kaupunginvaltuustossa pieniä ihmeitä.”

.

.
Satu Hassi, Euroopan parlamentin jäsen, entinen ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri
”Leo Stranius tekee ilmasto- ja ympäristönsuojelutyötä koko sydämestään, mutta rauhallisen ystävällisesti. Vuosien varrella hänelle on kertynyt myös kosolti kokemusta ja asiantuntemusta.”

.
.

Sampo Marjomaa, tv-ammattilainen, kirjoittaja, kuvittaja
”Helsinki on niin kaunis kaupunki etten haluaisi sen asioista päättävän kenen tahansa örkin vaan jonkun luotettavan tyypin kuten Leo. Kannattaa miettiä kenen käsiin oman ja seuraavan sukupolven tulevaisuuden antaa.”
.
.

Sirpa Pietikäinen, Euroopan parlamentin jäsen, entinen ympäristöministeri
”Leo Stranius on ehdoton Suomen kärkijoukon ympäristöosaaja. Hän on samaan aikaan sekä peräänantamaton että hyvä neuvottelija. Verkostoituja, joka vie asioita eteenpäin.”
.

.
Emma Kari, Helsingin kaupunginvaltuutettu ja nuorisolautakunnan puheenjohtaja
”Olen tuntenut Leon pitkään, mutta hän jaksaa kerta toisensa jälkeen hämmästyttää minut energisyydellään ja aikaansaavuudellaan. Leossa yhdistyy hienolla tavalla idealismi ja rautainen ammattitaito. On ilo tuntea ihminen, joka pyrkii kaikessa toiminnassaan, niin omissa elämäntavoissaan kuin työssäänkin, tehdä maailmasta parempaa paikkaa meille kaikille.”

.
Sanna Pellicioni, kuvittaja
”Leo on pihapiirimme maailmaa muuttava voima. Leosta huokuu aktiivisuus, osaaminen ja elämänviisaus. Hän tuo esille todellisia vaihtoehtoja ja uusia näkökulmia asioihin. Leon positiivinen energia, innostuvuus ja samalla rauhallisuus vie asioita vääjäämättä eteenpäin.”

.

Karla Loppi, neuvolaterveydenhoitaja Vuosaaresta
Seuraan Ekoisi-blogia suurella mielenkiinnolla. Tässäpä vanhempi, joka ajattelee vanhemmanvastuutaan sukupolvien päähän. Ja osaa Leo eläytyä tämän hetken lapsienkin elämään ja olosuhteisiin. Suosittelen kaupunginvaltuustoon!

.

Riku Cajander, biologi,ympäristötoimittaja,valokuvaaja
”Usean vuoden kokemuksen perusteella tiedän, että Leo on itse sitä, minkä asioiden puolesta hän puhuu ja unelmoi. Tulevassa maailmassamme Leon esillenostamat asiat, vaikkapa luonnon monimuotoisuus ja suojelu, uusituvat energialähteet, kasvissyönti, eläinten kunnioitus sekä humaani monikulttuurisuus ovat välttämättömyys, sekä meille että ennenkaikkea lapsillemme. Leon kaltaisille rohkeille tyypeille on selkeä tilaus metropolimme valtuustossa!”

Minna Mannert, teologi, vuorovaikutustaitojen kouluttaja
”Leolla on tulevaisuuden arvot ja realistinen käsitys siitä, kuinka niitä viedään eteenpäin. Arvostan Leon ahkeruutta ja itsekuria, sekä hänen pyrkimystään jatkuvasti haastaa itseään ja hakeutua epämukavuusvyöhykkeelle. Leo on kestävä ja harkitsevainen päättäjä, joka pyrkii toimimaan ihmisen ja luomakunnan parhaaksi.”

.

Timo Järvensivu, tutkimuspäällikkö, KTT
”Ympäristön ja ihmisten hyvinvointi on murroksessa. Tarvitsemme näkijöitä ja tekijöitä, joilla on energiaa ja kykyä luotsata meidät kohti uudenlaista vapautta ja onnellisuutta. Leo on omalla toiminnallaan näyttänyt, että visio ekologisesta, hyvinvoivasta yhteiskunnasta on mahdollinen paitsi puheissa, myös käytännössä.”
.

Saila Tykkyläinen
”Muutos saadaan aikaan teoilla, pienillä ja suurilla. Leossa minua ilahduttaa, että hän jaksaa aina vaatia selvitysten ja suunnitelmien rinnalle tekoja, kokeiluja ja toimintaa. Tekemisen meiningin lisäksi Leossa yhdistyy joukko muitakin piirteitä, joita päättäjä mielestäni tarvitsee: sinnikkyys, positiivisuus, vankka asiaosaaminen, usko vaikuttamiseen sekä avoimet toimintatavat.”

Aleksis Pillai
”Tutustuttiin puhelinmyyjinä 90-luvun alussa Helsingissä. Lexa poltti silloin askin tupakkaa päivässä, tiesi kaiken lätkän SM-sarjasta ja keräili USA:n sinkkuykkösiä. Hänen tarmonsa ja perusteellisuutensa oli häkellyttävää katseltavaa. Kiinnostuksen kohteet ovat sittemmin vaihtuneet, mutta sama vimma on säilynyt ja tämä siis kaikella hyvällä.”

Kaisa Leka, sarjakuvapiirtäjä, graafikko ja kaupunginvaltuutettu
”Ihailen Leon tinkimättömyyttä ja tarmokkuutta. Näen silmissäni jo hänet pyöräilemässä kaupungintalolle -20 asteen pakkasessa ja lumipyryssä silmät loistaen innosta päästä muuttamaan maailmaa.”

.
.

”Leo Stranius on ehdoton Suomen kärkijoukon ympäristöosaaja. Hän on samaan aikaan sekä peräänantamaton että hyvä neuvottelija. Verkostoituja, joka vie asioita eteenpäin.”

Veli Liikanen, nuorisotutkija, ympäristöjärjestöaktiivii
”Järjestötyössä Leo on esimerkillisen kannustava ja vie asioita eteenpäin ketterästi ja määrätietoisesti. Nuorisoalalla työskentelevänä arvostan suuresti sitä työtä, jota Leo tekee uuden kansalaistoiminnan ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksien puolesta. Valtuutettu Stranius ajaa kaupunginvaltuustossa tulevaisuuden kannalta kaikkein tärkeimpiä asioita.”

Eveliina Asikainen, biologi, ympäristöpolitiikan tutkija ja opettaja
”Leo on samanaikaisesti kekseliäs, ennakkoluuloton ja järjestelmällinen. Tarvitsemme hänen kaltaistaan tavoitteellista maailmanmuuttajaa jotta haasteellinen mutta välttämätön muutos vähemmän luonnonvaroja kuluttavaan, oikeudenmukaiseen ja kestävään Suomeen pystytään toteuttamaan.”

Paloma Hannonen, ympäristöministerin erityisavustaja
”Ihailen Leon aktiivisuutta ja energiaa yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hänestä huomaa, että yhteiskunnan muuttaminen paremmaksi luonnolle ja ihmisille on kutsumus, jonka eteen hän on valmis laittamaan itsensä likoon. Arvostan hänen kykyään pystyä samanaikaisesti esittämään sivaltavaa kritiikkiä nykyjärjestelmää kohtaan ja olemaan positiivinen eteenpäin vievä voima.”

Marika Rosenborg, arjen rakastaja ja stadin friidu Arabianrannasta
”Äitini Sisko Rosenborg kertoi minulle viime eduskuntavaalien aikaan ihanasta pojasta, joka oli vihreiden ehdokkaana ja jakoi esitteitään Kurvissa. Äitini tiesi kertoa, että ehdokas oli kaiken sen puolesta, joka on äidillenikin tärkeää ja vastusti asioita, joita äitini piti vastenmielisenä, kuten turkistarhausta. Äidin kertomus jäi mieleeni vahvasti, varmasti siksi, että tunnistin sen syvän vaikutuksen, jonka tämä nuori mies oli äitiini tehnyt.  Myöhemmin sain tutustua henkilöön itsekin, kun hän vieraili vapaaehtoisvoimin tuotettavassa Kuohu-lehdessämme  kolumnistina. Nyt jo tiedän, että pojasta ei voi puhua, poikamaisesta ja nuoresta miehestä kyllä. Minuun on tehnyt suuren vaikutuksen se, kuinka tuottelias bloggaaja, äärimmäisen järjestelmällinen työntekijä, pitkänmatkanjuoksija , vegaani ja perheenisä ehtii aina olemaan siellä, jossa on tärkeää olla vaikuttamassa asioihin. Maailma kiittää luonnonrakastajaa ja kilttiä ihmistä. Minä kiitän Leo Straniusta siitä, että hän elää kuten opettaa. Kiitos!”

Shadan Ahmad
”Aamun valjetessa lähdimme poikani kanssa kotoa Kontulan ostarin kautta päiväkotiin. Näimme Leo Straniuksen jakamassa esitteitä. Leo tarjosi ensin esitteen minulle, mutta kun huomasi, että poikani haluaa sen myös, antoi Leo esitteen pojallenikin. Kun luin pojalleni, mitä Leo haluaa edistää, poikani toivoi, että äänestäisin Leoa. Lupasin sen.”

Kristiina Tiainen
Minun ääneni täällä Helsingissä saa Leo Stranius 1018. Haluan Leon Helsingin kaupunginvaltuustoon, koska hän on häkellyttävän aikaansaava, positiivinen mutta peräänantamaton ja uskaltaa toimia aidosti ekologisen ja hyvinvoivan Helsingin puolesta. Ja mikä inspiroivinta, Leo tosiaan elää niinkuin opettaa!

.

Annukka Berg, Leon puoliso, ympäristöpolitiikan tutkija (VTT)
”Olen jakanut arkea ja juhlaa Leon kanssa pian vuosikymmenen ajan. Kun Leo tarttuu johonkin, hän tekee sitä intensiivisesti. Ihailen Leon energisyyttä, optimismia ja rohkeutta. Hän ei pelkää laittaa itseään likoon. Ympäristöasiat ja äänettömien oikeudet ovat Leolle tärkeitä, ja hän yrittää vilpittömästi elää periaatteidensa mukaisesti. Kotona Leo on välillä näsäviisas ja jääräpäinen, mutta hän osaa myös nauraa itselleen ja pystyy muuttamaan kantaansa uusien faktojen edessä. Valtuutettuna Leo olisi aikaansaava, ahkera ja helposti lähestyttävä. Jos Helsingistä haluaa tehdän hyvän kaupungin tuleville sukupolville, Leo on luotettava valinta.”

Jätä kommentti