Miksi ehdolle?

Miksi ehdolle?

Olen toiminut ilmasto- ja ympäristökysymysten sekä kansalaistoiminnan parissa aktiivisesti yli kymmenen vuotta. Samalla nämä kysymykset ovat nousseet marginaalista valtavirtaan, politiikan teon kovaan ytimeen. On siis aika kääriä hihat ja ryhtyä toimeen. Ratkaisuja tarvitaan nyt.

Vaalit ovat yhteiskunnallisen keskustelun kulta-aikaa ja antavat mahdollisuuden nostaa esille tärkeitä teemoja. Syvenevä ilmastokriisi, kiihtyvä sukupuuttoaalto ja luonnonvarojen ylikulutus sekä lisääntyvä suvaitsemattomuus ja epätasa-arvo pakottavat meidät toimimaan ripeästi. Poliittiseen päätöksentekoon tarvitaan innostuneita ja asiansa osaavia positiivisia asiantuntijoita.

Olen ollut mukana nostamassa ilmasto- ja ympäristökysymyksiä keskusteluun monessa kansalaisjärjestössä ja -liikkeessä. Nyt haluan olla mukana varmistamassa, että nämä asiat eivät jää pelkän puheen tasolle. Haluan, että ympäristöasiat ja tulevat sukupolvet huomioidaan osana kaikkea päätöksentekoa.

Miksi Vihreät?

Olen Helsingin Vihreiden listalla sitoutumattomana ehdokkaana. Vihreissä ympäristöajattelulla on puoluekentän pisimmät perinteet ja laajaa kaikupohjaa.

Olen ollut perustamassa Vihreitä Nuoria ja Opiskelijoita (ViNO) 1990-luvun lopussa, jolloin kuuluin myös puolueeseen. Vihreissä olen tutustunut ihmisiin, jotka lähtökohtaisesti jakavat samat arvot ja tavoitteet kanssani. Puolueessa on hyvä meininki!

Kansalaisjärjestötoimijana minulla on ollut ilo toimia melkein kaikkien puolueiden ympäristösuuntautuneiden edustajien kanssa. Toivon, että tämä hyvä yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

Jätä kommentti