Hyvinvointiviikko 2022

Kokeilin vuosi sitten ensimmäistä kertaa Erik Bertrnd Larssenin kirjan mukaista Helvetinviikkoa. Kirjoitin tästä myös Tehokkuuden taika -kirjaani.

Ihastuin konseptiin ja päätin pitää vastaavan viikon joka vuosi. Tällä viikolla nyt toisen kerran elämässäni. Tosin itse puhuisin mielummin hyvinvointiviikosta, koska se kuvaa sitä paremmin.

Konsepti on seuraava.

Mitä jos eläisi viikon, jolloin laittaisi rutiinit uusiksi tai kuntoon? Tiedämme hyvin mitä meidän pitäisi tehdä, jotta voisimme elää enemmän arvojemme mukaista elämää. Emme vain yleensä tee niin.

Larssenin helvetinviikko on siviilielämään sopiva sovellus armeijan erikoisjoukkojen helvetinviikosta. Kyse on viikosta, joka mahdollistaa arjen ryhtiliikkeen. Tyypillisesti muutosta kannattaa tehdä pienten askeleiden kautta. Tämä konsepti perustuu kuitenkin enemmän kertarysäykseen.

Viikon aikana:

”Syöt terveellisesti, kuntoilet joka päivä, lepäät tehokkaasti, kuuntelet läheisiäsi, teet töitä keskittyneesti, nouset aikaisin, menet varhain nukkumaan, olet perusteellinen kaikessa mitä teet, työnnät kaiken epäolennaisen syrjään, mietit mikä on tärkeää ja mikä ei, olet hyvä lähimmäinen, autat toisia, olet myönteinen ja iloinen, olet tarmokas, aloitteellinen, aktiivinen ja itsevarma.”

Jos elät 80-vuotiaaksi, elät yhteensä 4160 viikkoa. Mitkä viikot näistä muistat? Itselleni tuo viime vuoden ”hyvinvointiviikko” on jäänyt todella hyvin muistiin.

Helvetinviikko on siitä hyvä, että silloin kyse on toimeenpanosta. Asioiden tekemistä ja sen huomaamista, ettei se toimeenpano tai arvojen mukainen elämä lopulta niin vaativaa olekaan.

”Jätä huomiseksi vain se, jota tekemättä voit kuolla onnellisena” -Picasso

Viikon yleiset säännöt ovat seuraavat:

-Joka päivä herätys klo 5.00 ja nukkumaan klo 22.00
-Joka päivä vähintään tunti liikuntaa, 2-3 kovempaa treeniä viikon aikana
-Viikon aikana työskennellään intensiivisesti ja keskittyneesti
-Sosiaalisen median käyttö on kielletty työpäivän aikana
-Henkilökohtaisiin viesteihin saa vastata vain iltaisin
-Elokuvien, sarjojen tai ohjelmien katselu on kielletty
-Viikon ajan saa syödä ehdottoman terveellisesti eli ei tarvitse syödä mitään herkkuja/turhakkeita
-Töitä tehdään kuutena päivänä viikossa

Viikon eri päivinä on erilaisia teemoja/tehtäviä:
-Maanantai: Omien tapojen kartoitus
-Tiistai: Keskittyminen
-Keskiviikko: Ajanhallinta
-Torstai: Pois mukavuusalueelta
-Perjantai: Lepo ja palautuminen
-Lauantai: Sisäinen dialogi
-Sunnuntai: Uusi näkökulma elämään

Suosittelen kokeilemaan!

Jätä kommentti