Eduskuntavaalit 2019 ja oma ehdokkuus

Tietysti tekisi mieli lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään vaaleissa.

Esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuminen ja luonnon monimuotoisuuden puolustaminen kaipaisivat tulevina vuosina poikkeuksellisen suurta huomiota poliittisessa päätöksenteossa siinä missä eriarvoisuuden vähentäminen ja ihmisten hyvinvoinnin tukeminen.

Suomen pitäisi siirtyä pikaisesti hiilineutraaliin kiertotalouteen, jossa luonnon monimuotoisuus lisääntyy. Myös kansalaistoiminnan ja vapaaehtoistyön edellytyksiä pitäisi tukea.

Toisaalta. Omat lapset ovat enää hetken pieniä. Tiedän, että ihmiset katuvat kuolinvuoteellaan sitä, etteivät viettäneet tarpeeksi aikaa lastensa kanssa ja tekivät liikaa töitä. Lisäksi siellä töissäkin on juuri nyt paljon kiinnostavaa tehtävää ja muussa elämässä monta inspiroivaa projektia.

Vaalikampanja on kova rutistus ja vaatii satojen tuntien panostuksen. Tällä kertaa haluan käyttää tämän ajan toisin enkä näin ollen lähde mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Kansalaisjärjestötyössäni ja Helsingin kuntapolitiikassa sekä lukemattomissa muissa luottamustehtävissä ja projekteissani voin onneksi edistää näitä itselle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita.

Listoilla on myös toinen toistaan parempia ehdokkaita. Muistakaa osallistua vaalikampanjoihin ja käykää äänestämässä!

3 kommenttia artikkeliin ”Eduskuntavaalit 2019 ja oma ehdokkuus”

 1. Onpa suuri helpotus tietää, ettet lähde tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa. Ilmaston lämpenemisen jarruttaminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen pelastuvat näin ainakin pikkuisen markkinameiningin pyörteistä …Yhteiskunnallinen ympäristö-ja ilmastopolitiikka ja yksityinen business-mielisyys eivät nimittäin sovi hyvin yhteen. Sinun kannattaisi jättää politiikka ja siirtyä kokoaikaiseen bisneksen ja lobbauksen pyörittämiseen. Nämä sopivat paremmin nykyiseen mielentilaasi.ja henkilökohtaisten projektiesi toteuttamiseen.

  Vastaa
 2. Politiikka on arvoja ja politiikanteko on arvoajattelua.
  Suomessa liiketaloudellinen ajattelu ulottuu nykyään valitettavasti kaikille yhteiskunnan alueille…. politiikkaankin.

  Lukuvinkki:

  kansainvälisesti tunnetun ympäristö-ja ilmastoaktivistin , kanadalaisen toimittaja / esseisti NAOMI KLEINin uusin teos
  ” Utopioiden yhteentörmäys, Puerto Rico tuhon kapitalisteja vastaan ”.
  Kirjassa nostetaan esille ihmisyyden perusarvot ja niiden huomioonottaminen ympäristö-ja ilmastopolitiikan suunnittelussa ja toteuttamisessa.
  Naomi Klein asettaa ensiarvoiseen asemaan kysymyksen siitä, että meidän on päätettävä millaisia ihmisiä haluamme olla. Pelissä on nyt koko ihmiskunta niin yhteisönä kuin moraalisena käsitteenä.

  Vastaa
 3. leo,
  Luonnon monimuotoisuuden puolustaminen ja ilmastonmuutoksen jarruttaminen liittyvät kiinteästi yhteen eriarvoisuuden vähentämisen ja ihmisten hyvinvoinnin tukemisen kanssa. Niitä on siis käsiteltävä poliittisella tasolla rinnakkain, samanaikaisesti ja yhtenäisenä rykelmänä, eikä kutakin erikseen erottaen ne toisistaan.
  Ilmastonmuutoksen jarruttamiseen tähtäävän politiikan tulee olla kaikkia kohtaan oikeudenmukaista ja ihmisten yleistä hyvinvointia tasavertaisesti parantavaa..

  Vastaa

Jätä kommentti