Raportti: Kaupunginvaltuusto 26.11.2014: Sähkölauttoja Helsinkiin

Sähkölautta HelsinkiinKaupunginvaltuuston kokouksessa 26.11.2014 valitsimme kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajaksi Anni Sinnemäen äänin 49-34 (2 tyhjää).

Oheisessa Helsingin Sanomien videossa pääsen antamaan onnitteluhalauksen Annille. Paljon onnea Anni Sinnemäki!

Samassa kokouksessa myös aloitteeni työsuhdepyörien saamiseksi kaupungin työntekijöille palautettiin uudelleen valmisteluun niin, että virastot voivat niin halutessaan omien budjettiensa puitteissa ottaa käyttöön työsuhdepolkupyörät.

Tämän lisäksi hyväksyttiin vielä valtuustoaloitteeni tyttöjen ja poikien liikuntatuntien yhdistämisestä. Kaupunginvaltuuston päätös täällä.

Kaiken lisäksi valtuustoaloitteeni sähkölautan saamiseksi Helsinkiin allekirjoitti huimat 52 kaupunginvaltuutettua.

Alla aloite kokonaisuudessaan. Toivottavasti Helsingissä uskalletaan Tukholman tapaan kokeilla sähkölautan käyttöä matkustajaliikenteessä. Sähkölautta vähentäisi merkittävästi niin päästöjä kuin polttoaineen kulutustakin.

Valtuustoaloite sähkölautan saamiseksi Helsinkiin

Tukholmassa aloitti syksyllä 2014 liikennöinnin kaupungin ja mahdollisesti maailman ensimmäinen nopealla sähkölatauksella toimiva matkustajalautta.

Helsingin Sanomien mukaan (HS 13.8.2014) alus kuljettaa tukholmalaisia yhdeksän kilometrin matkan keskustan Riddarholmenilta Solnaan ja tankkaa energiansa lataustolpasta laiturissa.

Tekniikka & Talous –lehden mukaan (T&T 30.4.2014) sähkölautan akut latautuvat kymmenessä minuutissa, huolto on yksinkertaista ja liikennöinti 30 prosenttia normaalia halvempaa. Lisäksi alus säästää vuodessa 50 000 litraa dieseliä ja 130 tonnia hiilidioksidipäästöjä verrattuna perinteiseen matkustajalauttaan.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että myös Helsingissä selvitettäisiin ja kokeiltaisiin sähkölauttaa matkustajaliikenteessä.

Helsingissä 26.11.2014

Leo Stranius (Vihreät)

Jätä kommentti