Suvilahden aurinkopaneelit myytiin loppuun: Helsingin Energian johtokunta 21.10.2014

Helsingin Energia HanasaariHelsingin Energian johtokunta kokoontui tiistaina 21.10.2014. Esityslista oli kevyt ja löytyy oheisen linkin takaa (pdf).

Johtokunnan kokouksessa saimme katsauksen Suvilahden aurinkovoimalan tilanteeseen.

Helsingin Energia on rakentamassa Suomen suurinta aurinkovoimalaitosta Suvilahteen 339kW tehollaan. Yhteensä voimalaitokseen tulee 1188 paneelia (285W/paneeli). Kaupallisessa käytössä voimala tulee olemaan maaliskuussa 2015.

Kaikki paneelit varattiin muutamassa päivässä. Hankin itsekin voimalaitoksesta kaksi paneelia. Tällä hetkellä Helsingin Energia kartoittaa kovan kysynnän takia mahdollista seuraavaa projektia.

Lisäksi kävimme johtokunnassa läpi osavuosikatsauksen. Helsingin Energian liikevaihto pieneni edellisvuodesta 71 miljoonaa euroa johtuen poikkeuksellisen lämpimästä alkuvuodesta sekä sähkömarkkinakehityksestä. Energiamyynnissä oli lievää laskua. Kaukolämmön myyntitulot alenivat 7 % ja sähkön myyntitulot 17 % edellisvuodesta. Kaukolämmön energiamäärä pieneni 5 % ja sähkön myynnin energiamäärä pieneni 7 %. Sähkön siirto Helsingissä pieneni 1 %.

Alla vielä kokouksen esityslista ja päätökset.

* * *

Helsingin Energian johtokunta 21.10.2014

Esityslista

1. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä pöytäkirjan tarkastajien valinta

3. Helsingin Energian johtokunnan matka Tampereelle

Helsingin Energian johtokunta päättai, että jäsenet: ********** oikeutetaan osallistumaan 28.-29.10.2014 Tampereella pidettävään Energiapäivä ja Energiakongressi tilaisuuksiin. Osallistumismaksut ja muut matkasta aiheutuvat kustannukset maksetaan Helsingin Energian käyttökuluista.

4. Toimitusjohtajan ajankohtaiskatsaus

Helsingin Energian johtokunta päätti merkitä tiedoksi.

5. Johtokunnan tiedustelut

Helsingin Energian johtokunta päätti merkitä tiedoksi.

6. Tämän kokouksen päätösten täytäntöönpano

Helsingin Energian johtokunta päätti, että tämän kokouksen päätökset voidaan panna täytäntöön ennen kuin ne ovat saaneet lainvoiman, ellei erikseen toisin ole päätetty tai myöhemmin päätetä.

* * *

Jätä kommentti