Valtuustoaloite Mäkelänkadun nopeusrajoitusten alentamisesta

MäkelänkatuJPGHelsingin kaupunginaltuuston kokouksen (10.9.2014) kyselytunnilla keskusteltiin Lapinlahdesta, joukkoliikenteen tarkastusmaksuista ja twitter-seinästä.

Varsinaisessa kokouksessa päätimme mm. muutamista kaavoista, koulujen yhdistämisistä ja valitsimme Sanna Hellströmin Korkeasaaren johtajaksi.

Kaiken keskustelun ja äänestysten lomassa teimme Vasemmistoliiton Veronika Honkasalon kanssa valtuustoaloitteen Mäkelänkadun nopeusrajoituksen alentamisesta. 

Aloitteemme allekirjoitti yhteensä 47 valtuustettua. Mukana oli valtuutettuja jokaisesta valtuustoryhmästä. Toivottavasti tällä saadaan edes hiukan parannettua Käpylän liikenneturvallisuutta.

Alla valtuustoaloite kokonaisuudessaan.  

* * *

Valtuustoaloite Mäkelänkadun nopeusrajoitusten alentamisesta

Mäkelänkatu on yksi Helsingin pääkatu, jonka liikennemäärän on arvioitu olevan esimerkiksi Käpylän kohdalla noin 44 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Pääkatujen ohjenopeus on Helsingissä 50-70 km/h. Kuitenkin esimerkiksi Koskelantien nopeusrajoitus yhtenä kaupungin pääkatuna on poikkeuksellisesti 40 km/h, koska tien ylitystarve on Käpylässä jalankulkijoiden osalta suuri.

Sama tilanne koskee Käpylässä Mäkelänkatua. Lisäksi tien tuntumassa sijaitsee kaksi koulua ja alueella liikkuu paljon lapsia ja nuoria.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Mäkelänkadun nopeusrajoitus alennetaan Koskelantien tapaan 40 km/h.

Helsingissä 10.9.2014

Leo Stranius (Vihreät)                          

Veronika Honkasalo (Vasemmistoliitto)

 

Jätä kommentti