Mielenosoitus turkistarhausta vastaan tiistaina 18.6. klo 11.30! – Viisi toimenpidettä turkistarhauksen lopettamiseksi

Mielenosoitus turkistarhausta vastaanA-studio näytti 12.6.2013 järkyttävää kuvamateriaalia suomalaisilta turkistarhoilta.

Vuoden 2011 tehtyjen salakuvausten jälkeen ala lupasi korjata ongelmat.

Nyt nähty kuvamateriaali osoittaa, että muutosta parempaan ei ole tapahtunut.

Sairaita ja kärsiviä eläimiä näyttää olevan tarhoilla edelleen aivan liikaa.

Sama viesti tulee Eviralta. Vuoden 2012 tarkastetuista 37 turkistilasta 20 tarhalla (54 %) todettiin puutteita eläinsuojelusäädösten noudattamisessa.

Eduskunta käsittelee parhaillaan kansalaisaloitetta turkistarhauksen kieltämiseksi. Toivottavasti viimeistään tässä vaiheessa jokainen  kansanedustaja ymmärtää, että kilometrien reviirin tarvitseva petoeläin ei pysty  toteuttamaan lajityyppillisiä tarpeitaan alle neliömetrin häkissä.

Turkis ei ole välttämätön tuote ja sen tuotanto aiheuttaa turhaa kärsimystä ja ympäristökuormitusta. Vain neljäsosa suomalaisista antaisi tarhauksen jatkua nykyisellään.

Lämpimästi tervetuloa mielenosoitukseen turkistarhausta vastaan tiistaina 18.6.2013 klo 11.30 Helsingin Senaatintorille, josta marssimme eduskuntatalon eteen.

Käytännössä turkistarhaus on lopetettava siirtymäajalla. Tämä tarkoittaa seuraavia viittä toimenpidettä:
– Kielto uusien tarhojen perustamiselle, tarhojen sukupolvenvaihdoksille ja tarhojen laajentamiselle eläinten lukumäärän suhteen.
– Kannustaminen poliittisin toimin muihin elinkeinoihin siirtymiseen.
– Päätös siitä, että turkisalaa ei tueta yhteiskunnan varoin (mm. lomitustuki).
– Viestinnälliset toimet turkisalan vähentämisen ja lopettamisen puolesta.
– Eläimille siirtymäajan aikana elinolosuhteet, jossa niillä on maapohjaa, enemmän tilaa ja enemmän niiden tarvitsemia virikkeitä.

Selvää on, että muutamalla sentillä lisätilaa tai uudella virikekapulalla alla olevan eläimen olosuhteet eivät siedettäväksi muutu.

Kauhava, marraskuu 2010

Täällä viellä Oikeutta Eläimille -yhdistyksen julkaisema video, jossa mukana uutta kuvamateriaalia:

Jätä kommentti