Energiansäästö EU:ssa säästäisi 200 miljardia euroa vuodessa

Euroopan Climate Action Networkin (CAN-E) ja Euroopan Maan ystävien (FoEE) Ecofysiltä tilaaman raportin mukaan EU:n 20 prosentin energiansäästötavoitteen toteutuminen voisi säästää 200 miljardia euroa vuodessa.

Järjestöjen lähettämän tiedotteen mukaan:

“The research concludes that for every Euro saved through reduced energy use, businesses and consumers save an additional Euro as energy efficiency measures drive down energy prices.”

Lisäksi EU:n 20 prosentin energiansäästötavoite voisi vuoteen 2020 mennessä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 740 miljoonalla tonnilla vuodessa, vähentää riippuvuutta tuontienergiasta sekä luoda EU:n komission arvion mukaan 2 miljoonaa uutta työpaikkaa (ks. s28 alaviite 51, pdf).

Valitettavasti samaan aikaan WWF Suomen mukaan Suomen vastustus uhkaa kaataa koko EU:n energiansäästötavoitteen.

”Suomi on neuvotteluissa pyrkinyt järjestelmällisesti estämään kunnianhimoisen direktiivin toteutumisen ja Suomea pidetään direktiivin suhteen erityisen vastahakoisena Euroopassa. Suomi toimii näin ollen räikeästi oman hallitusohjelmansa vastaisesti”, sanoo WWF Suomen ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Suomen hallitusohjelmassa (s. 74) lukee: ”Hallitus edistää määrätietoisesti EU:n energiatehokkuustavoitteiden saavuttamista.”

Järjestöjen kanta energiatehokkuusdirektiiviin: http://www.wwf.fi/mediabank/1553.pdf

Yksi kommentti artikkeliin ”Energiansäästö EU:ssa säästäisi 200 miljardia euroa vuodessa”

Jätä kommentti