Viikkopäiväkirja 6 (6.-12.2.2012)

Maanantai: Kävimme aamulla Annukan kanssa tulevan viikon aikataulut läpi. Julkaisin kirjoituksen Luonto-Liiton kulutus.fi -sivuilla sähköautoista: Sähköautot – sittenkin suuri huijaus? Kirjoitukseni Maaseudun Tulevaisuudessa turkistarhauksen ympäristövaikutuksista oli myös julkaistu. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni olin Aaro Harjun johtamisvalmennuksessa. Keskustelimme hallitustyöskentelystä. Ennen lounasta pidimme vielä toimiston johtoryhmän kokouksen. Lounaan jälkeen vedin toimiston viikkopalaverin ja vapaaehtoisen venyttelysession. Päivän teemana oli monissa ihmisten kohtaamisissa presidentinvaalit. Kirjoittamani analyysi löytyy täältä. Päivän päätteeksi istuin vielä Oras Tynkkysen koolle kutsumassa palaverissa koskien mahdollisen kansalaisaloitteen jättämisestä ydinvoimasta. Kotiin pyöräilin Ruohonjuuren kautta. Illalla kirjoitin vauvanhoidon ohessa vielä ekosin koti- ja lastenhoitotöistä.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa. Päivän vietin vauvan kanssa Annukan tehdessä väitöskirjansa kielenhuoltoa. Aamupäivällä kävimme Kumpulan Kylätilan Arki rokkaa -perhekerhossa. Vapaamuotoisen session jälkeen kävin Kumpulan kyläpuodissa ja hain Falafel-lounasta läheisestä ravintolasta. Iltapäivän leikin vauvan kanssa kotona. Sähköpostin avasin ensimmäisestä kertaa koko vuorokauden aikana vasta klo 18.00. Silloin viestejä oli kertynyt yhteensä 299, joista 48 oli henkilökohtaisia. Sähköpostien käsittelyyn meni aikaa tunti. Tässä kahdeksan vinkkiä sähköpostin käyttöön.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle. Aamupäivällä kävin läpi sähköposteja ja valmistauduin tuleviin kokouksiin sekä soittelin ja kyselin piirien puheenjohtajien kuulumisia. Lounaan jälkeen kokoustimme järjestötoimijoiden kanssa tulevista ympäristötoimintapäivistä. Samalla kirjoitin myös paljon keskustelua herättäneestä Puolustusvoimauudistuksesta: Puolustusvoimauudistus: Voisiko asevelvollisuuden lakkauttaa? Päivän päätteeksi hoidin vielä henkilöstö- ja hallintoasioita. Illan olin kotona vauvan kanssa Annukan käydessä zumbassa.

Torstai: Olin aamulla puhumassa Rastorin kansalaisjärjestöille suunnatussa johtamiskoulutuksessa. Tämän jälkeen pyöräilin Hakaniemeen ja HSY:n ilmastopaneeliin arvioimaan poliitikkojen puheita pääkaupunkiseudun ilmastopolitiikasta. Iltapäivällä olin Luonto-Liiton toimistolla hoitamassa sähköposteja ja hallintoasioita. Illaksi pyöräilin Vallilan kirjastoon, jossa olin Valokiila-tapahtumassa keskustelemassa ekologisesta elämäntavasta ja kestävästä kuluttamattomuudesta. Päivän puhetilaisuudet kiteyttivät erinomaisen hyvin sen, mistä asioista olen ollut viime vuosien aikana puhumassa: kansalaistoiminta, johtaminen, ilmastonmuutos, ekologinen elämäntapa.

Perjantai: Leikin aamulla vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni valmistelin hallituksen kokouksen esityslistaa ja osallistuin puheenjohtajiston puhelinkokoukseen. Iltapäivällä luin ja kirjoittelin sähköposteja sekä keskustelin piirien puheenjohtajien kanssa. Lisäksi lausuimme maa- ja metsätalousministeriön myöntämistä susien kaatoluvista. Miten voi olla mahdollista, että ministeriö haluaa hävittää 10-12 prosenttia maamme erittäin uhanalaisesta susikannasta? Päivän päätteeksi kävin hakemassa päivällistä Ravintola Kotosta. Illan vietimme Annukan ja vauvan kanssa keskustellen mm. kasvatusperiaatteista. Katsoimme elokuvan Piiat.

Lauantai: Nukuin aamulla pitkään ja pyöräilin Vuosaareen Plan Suomi säätiön tilaisuuteen puhumaan kansalaisjärjestöjen tekemästä vaikuttamistyöstä. Kotiin tultuani tein ruokaa ja leikin iltapäivän vauvan kanssa. Illan päätteeksi katsoimme elokuvan Pussikaljaelokuvan.

Sunnuntai: Leikin aamulla vauvan kanssa Annukan tehdessä väitöskirjansa kielenhuoltoa. Samalla siivosin ja valmistelin tulevan viikon esityksiä sekä kävin juoksemassa puolimaratonin. Iltapäivällä kävimme ystävien kanssa brunssilla Dylanissa. Paikkaa voi lämpimästi suositella. Lapsiystävällistä menoa ja hyvät kasvisvaihtoehdot. Vegaanille tuotiin oma herkkulautanen täynnä papua ja tofua. Illalla valmistelin tulevan viikon haasteita.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/02/viikkopaivakirja-5-30-1-5-2-2012/ 

Jätä kommentti