Viikkopäiväkirja 50 (12.-18.12.2011)

Maanantai: Durbanin imastokokouksen jälkipuinti jatkui. Edellisen illan Nelosen uutisten lisäksi vastailin nyt myös YLE:lle ja muutaman muun toimittajan kysymyksiin. Kirjoittamani analyysi ilmastokokouksen annista löytyy ilmasto.org -blogista. Durbanin lisäksi vedin aamupäivällä Luonto-Liiton toimistokokousta ja iltapäivällä vietimme henkilöstön pikkujouluja. Kävimme tutustumassa Teatterikorkeakouluun ja söimme Kasvisbaarissa. Alkuillasta kirjoitin vielä kulutus.fi -blogiin kuluttajavaikuttamisen rajoista ja ekoidentiteetistä. Illalla kävin vauvan kanssa juoksemassa Annukan viimeistellessä väitöskirjaa.

Tiistai: Pyöräilin aamulla Luonto-Liiton toimistolle ja hoidin koko aamupäivän henkilöstö- ja hallintoasioita. Lounaan jälkeen vastasin haastatteluun siitä, millainen olisi visioni tulevaisuuden ekotasapainon saavuttaneen yhteiskunnan elinkeinoelämästä. Lisäksi kävin läpi sähköposteja ja valmistelin juhlapuhetta STKL:n juhlaseminaariin sosiaalisesti kestävästä kehityksestä. Päivän päätteeksi osallistuin Allianssin hallituksen kokoukseen Allianssi-talolla. Illalla juhlimme Annukan kanssa yhteistä yhdeksän vuotta kestänyttä taivaltamme. Täytyy kyllä sanoa, että nänmä vuodet ovat olleet elämäni parhaita vuosia. Kiitos Annukka!

Keskiviikko: Kirjoitin aamulla blogitekstin valosaasteesta ja leikin vauvan kanssa. Päivä vierähti Luonto-Liiton toimistolla henkilöstö- ja hallintoasioiden sekä sähköpostien kimpussa. Illalla johdin puhetta Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin hallituksen kokouksessa toistaiseksi viimeisen kerran. Kyseessä oli kuusi vuotta kestäneen puheenjohtajakauteni viimeinen kokous. Toiminta jatkuu kuitenkin Suomen luonnonsuojeluliiton valtuustossa, jossa olen Uudenmaan piirin edustajana.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Finlandia-talolle Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton (STKL) juhlaseminaariin, jonka aiheena oli Sosiaalisesti kestävä kehitys. Tilaisuudessa kuultiin mm. ulkoasianministeri Erkki Tuomiojan puheenvuoro ja Tasavallan presidentti Tarja Halosen terveyhdys. Itse pidin puheen aiheesta Luonnon rajat ja toisin elämisen haaste. Juhlaseminaarin lounastauolla kävin eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmän lounaalla, jossa kuulimme ministeri Ville Niinistön ajankohtaiskatsauksen Durbanin ilmastokokoukseen ja kansalliseen ympäristöpolitiikkaan. Finlandia-talolla STKL:n seminaarin päätteeksi viestikapula luovutettiin STKL:lta SOSTElle. Samassa yhteydessä julkaistiin kirja Sosiaalisesti kestävä kehitys, johon olen kirjoittanut artikkelin aiheesta ”Degrowth, ihmisten hyvinvointia ekologisissa rajoissa”. Illan vietin vauvan kanssa kotona.

Perjantai: Vietin aamun vauvan kanssa ja kävin juoksemassa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoidin henkilöstöasioita sekä luin ja kirjoitin sähköposteja. Iltapäivällä kävin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla luontoväen jouluglögeillä ja alkuillan olin yläkerran Jukan valmistujaisjuhlissa.

Lauantai: Kävin aamulla juoksemassa. Tämän jälkeen pakkasimme tavaramme ja lähdimme koko perheen voimin Turkuun. Kävimme katsomassa Annukan siskon alle vuorokauden ikäistä vauvaa ja lounastimme yhdessä Annukan vanhempien luona. Illan olimme Anssin ja Jasminin häissä.

Sunnuntai: Vietimme Turussa pitkän aamun ja söimme aikaisen lounaan. Iltapäivällä lähdimme takaisin Helsinkiin. Kotiin päästyämme tein ruokaa, otin pienet torkut ja siivosin. Illan vietin kotona vauvan ja Annukan kanssa.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2011/12/viikkopaivakirja-49-5-11-12-2011/

Jätä kommentti