Viikkopäiväkirja 44 (31.10.-6.11.2011)

Maanantai: Aamulla julkaisin ekoisin vapaapäivästä kertovan blogikirjoituksen. Aamun ohjelmaan kuului käynti vauvan kanssa neuvolassa. Yhteiskunta pitää hyvin huolen omistaan. Tämän jälkeen päätimme käydä spontaanisti teellä Kahvila Kapusiinissä. Samaan paikkaan olivat sattumalta tulleet myös Maija, Johanna ja Vilja. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni viimeistelin Keskon sivuille kirjoituksen: Vastuuta ei voi ulkoistaa. Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, kävin läpi avoimet asiat työharjoittelijan kanssa, kirjoitin tekstin ViNOn onnellisuusyhteiskunta -sivuille sekä luin ja kirjoitin sähköposteja. Illalla kävin vauvan ja vaunujen kanssa juoksemassa.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa. Aamupäivän istuin ympäristö- ja kehitysjärjestöjen ilmastokoordinaatiokokouksessa Kirkon Ulkomaanavun tiloissa ja iltapäivän olin Ympäristöministeriössä Ilmastoareenan kokouksessa. Molemmissa tilaisuuksissa käytiin läpi valmistautumista Durbanin ilmastokokoukseen. Päivän päätteeksi istuin vielä Ympäristöareenan ylimääräisessä yhdistyksen kokouksessa, jossa valitsimme järjestön uudeksi puheenjohtajaksi Bernt Nordmanin. Illan vietin vauvan kanssa Annukan tehdessä väitöskirjaa. Kävimme kantorepun kanssa postissa ja kaupassa.

Keskiviikko: Pyöräilin aamutoimien jälkeen Luonto-Liiton toimistolle. Aamulla koordinoimme toimistolla järjestelypäivän tehtävät ja ryhdyimme hommiin. Päivän mittaan yhteiset tilat ja monien työhuoneet tulivat monta pykälää siistimmiksi ja paljon ylimääräistä tavaraa lähti kierrätykseen. Lounaalla kävin yhdessä Timon, Kristofferin ja Jukan kanssa miettimässä tulevia mahdollisuuksia vaikuttaa vaihtoehtoisen BKT-mittarin kehitykseen ja degrowth-asioiden edistämiseen. Alkuillan olin leikkipuisto Intiassa perhevalmennuksessa. Oli hienoa, miten hyvin myös isät otettiin mukaan keskusteluun. Illan päätteeksi kävimme Annukan ja vauvan kanssa syömässä Old Sophiessa.

Torstai: Aamulla kävin juoksemassa vauvan ja vaunujen kanssa. Vauvajuoksussa yhdistyy moni hyvä asia – pääsee kuntoilemaan, toinen vanhempi saa hetken aikaa hoitaa omia asioitaan ja vauva nukkuu hyvin raittiissa ulkoilmassa. En voi kuin ihmetellä, miksi niin harva harrastaa juoksua pienen lapsen kanssa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni kävin läpi sähköposteja ja hoidin järjestelypäivän jälkihoitoa. Samalla kirjoitin viisi pikavinkkiä järjestelypäivän järjestäjälle. Lounaan jälkeen pyöräilin Viikin ympäristötalon avajaisiin. Siellä luovutettiin mm. Helsingin ympäristöpalkinto Dodon kaupunkiviljelytoiminnalle. Illalla hoitelin sähköposteja ja työasioita sekä olin vauvan kanssa Annukan käydessä vesijuoksemassa.

Perjantai: Kävin aamulla juoksemassa. Tällä kertaa ilman vaunuja. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoidin yhtä hyväntekeväisyysyhteistyötä sekä kävin läpi sähköposteja. Lounaan yhteydessä kävimme Annukan kanssa jättämässä vauvan nimestä ilmoituksen maistraattiin. Iltapäivällä valmistelin tulevan viikon esityksiä. Päivän päätteeksi istuin Luonto-Liiton metsäryhmän vanhojen aktiivien yhteisessä illan vietossa. Oli aivan mahtava tavata niin monia suomalaisen metsiensuojelun sankareita samalla kertaa. Kotiin pyöräilin vielä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin toimiston kautta, jossa hoidin muutamia henkilöstö- ja hallintoasioita.

Lauantai: Nukuin pitkään, luin lehtiä sekä kävimme vauvan kanssa ulkoilemassa ja teimme ruokaa. Illalla katsoimme viimeisen osan Kennedyistä kertovasta dokumentista. Tästä innostuneena katsoimme perään myös JFK:n nuoruusvuosista kertovan elokuvan. JFK: Recless Youth.

Sunnuntai: Nukuin pitkään, luin kirjoja ja lehtiä sekä kävin vauvan kanssa juoksemassa ensimmäisen puolimaratonin. Hyvin sujui. Vauva nukkui suloisesti koko matkan vaunuissa ja Annukka kävi samalla vesijuoksemassa. Iltapäivällä siivosin eli imuroin, kastelin kukat, pyyhin pölyt ja pesin vessan Annukan pestessä lattian ja pyykkiä. Päivän mittaan teimme ruokaa, kävimme vauvan kanssa ulkona ja valmistauduimme tulevaan viikkoon.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 43 (24.-30.10.2011)

Jätä kommentti