Vaihtelu virkistää

Yritän ottaa tavaksi pyöräillä työmatkat aina hiukan eri reittiä pitkin.

Tämä on hyvä tapa rikkoa rutiineja ja tutustua uusiin maisemiin. Näin elämänlaatu paranee ja samalla kertyy myös hiukan ylimääräisiä kilometrejä.

Miksi rutiinien rikkominen ja ylimääräiset kilometrit ovat hyvä asia?

1. Rutiinien rikkominen edistää oppimista ja onnellisuutta. Meillä on tapana tehdä asiat siten kuin olemme tehneet ne aina ennenkin. Tämä tekee asioista helppoja. Kun asiat ovat helppoja, ei meidän tarvitse pinnistellä selvitäksemme. Tämä estää samalla uuden oppimisen. Oppiminen taas lisää onnellisuutta.

2. Ylimääräiset kilometrit parantavat kuntoa, mutta vievät aikaa. Esimerkiksi keskiviikkona pienet kiertoreitit työmatkalla toivat matkamittariin kaksi ylimääräistä kilometriä verrattuna suorimpaan reittiin. Mikäli oletetaan, että jokaisen työpäivän yhteydessä ylimääristä matkaa kertyy 1-2 kilometriä, tarkoittaa se vuodessa jo noin 250 – 500 pyöräilykilometriä. Toisaalta tähän kuluu myös ylimääräistä aikaa helposti noin 12,5 – 25 tuntia.

Suosittelen tekemään rutiininomaisia arjen asioita vaihtelevasti. Työmatkojen variointi onnistuu polkupyörän lisäksi toki myös kävellen tai joukkoliikenteessä.

Jätä kommentti