Eduskuntavaalikampaja 2011 – Palaute ja yhteenveto

Eduskuntavaaleista (17.4.) tuntuu olevan jo ikuisuus vaikka todellisuudessa aikaa on kulunut vain kolme viikkoa. Pyysin kampanjan jälkeen tukiryhmältäni (161 henkilöä) palautetta pieneen kyselyyn. Vastauksia sain yhteensä 36 kpl.

Oheisessa kuvassa on keskiarvot siitä miten eduskuntavaalikampanjani onnistui tukiryhmän mielestä kussakin teemassa (vaihtoehto 1=huonosti – vaihtoehto 5=erinomaisesti):

Tässä lisäksi vielä kampanja tiivistetysti numeroita sekä vapaa arvioni siitä, mikä kampanjassani onnistui, mitä olisi voinut tehdä paremmin ja mitä jatkossa pitäisi ottaa huomioon.

1. Kampanja numeroina:

– Ääniä: 1429 kpl.
– Rahaa käytetty: 15 096,26 euroa, josta lahjoituksia 3 301 euroa ja loput omaa rahaa
– Omaa aikaa käytetty: 517 tuntia
– Tukiryhmässä mukana: 161 henkilöä
– Luukutus: 47 henkilöä jakeli yhteensä 20 083 esitettä + 2 000 kpl suorajakeluna
– Katujakelu: 31 henkilöä jakeli yhteensä 28 600 esitettä
– Haastattelut mediaan: 26 kpl
– Puhetilaisuudet tai paneelikeskustelut: 34 kpl
– Itse järjestetyt tilaisuudet: 3 kpl
– Kirjoituksia/kolumneja: 11 kpl
– Blogikirjoituksia: 90 kpl.
– Blogissa kävijöitä: helmikuu 14 924, maaliskuu 20 301, huhtikuu 36 249, vaalipäivänä 2 598, vaalipäivän jälkeinen päivä 4 128.
– Vaalivideoita katsottu yhteensä 1 722 kertaa.
– Facebook-faneja: 644 kpl
– Twitter seuraajia: 710 kpl

2. Mikä kampanjassa onnistui parhaiten?

– Tukiryhmä oli iso ja porukkaa oli hienosti mukana
– Yleisilme oli onnistunut
– Esite oli hyvä
– Suosittelijat verkkosivuilla vakuuttivat
– Politiikka abc..ö oli onnistunut
– Oman henkilöhistorian/taustan avaaminen sai suosiota
– Katukampanjointi onnistui hyvin
– Vegaaniset kasviskekkerit saivat suosiota
– Blogi ja vieraskynätekstit toimivat
– Soittelu tukiryhmän keräämiseksi onnistui hyvin
– Pyörämainokset
– Hyvä ja positiivinen tekemisen meininki

3. Mitä kampanjassa olisi voinut tehdä paremmin?

– Videot
– Ansaittua mediaa ei saatu (julkistaminen olisi kannattanut olla vielä myöhemmin)
– Tukiryhmän keräämisen ja kampanjan suunnittelun olisi voinut aloittaa jo joulukuun alussa
– Äänekäs kevät -tapahtuma ei tavoittanut uutta yleisöä
– Tukiryhmän työnjakoa olisi kannattanut miettiä enemmän jo soitteluvaiheessa
– Kampanjateemojen nostaminen julkiseen keskusteluun ei onnistunut

4. Mitä kannattaisi jatkossa erityisesti ottaa huomioon?

– Kampanjan suunnittelu 1 kk aiemmin
– HS-mainos ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä
– Mainokset Luonnonsuojelija- ja Suomen Luonto -lehtiin
– Ratikkamainoksiin vain nimi ja naama
– Esite: Henkilöesittely mukaan
– Videoblogin pitäminen videoiden sijaan
– Suorajakelu luukuttamisen sijaan
– Facebook-mainonnan aloittaminen aiemmin
– Katukampanjan aloittaminen aiemmin
– Katukampanjassa pitäisi olla roll-up, Leo Stranius -takki tai iso banderolli
– Rahoitus: Lahjoita työpäiväsi palkka/vaalitoimitsijan palkka kampanjaan
– Kohderyhmän, katukampanjoinnin ja luukutuksen (paikkojen) vielä tarkempi suunnittelu
– Facebookin fanisuvun ja Twitterin parempi hyödyntäminen
– Verkkosivut selkeämmäksi

Jätä kommentti

Tänään hyvää ja kevyttä pyörätreeniä vajaa pari tuntia. Eilen tunti hyötypyöräilyä, 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Aamuisin tietty venyttelyä ja seitsemän minuutin lihaskuntotreeni. Huomenna sitten juoksua! 

#triathlon @helsinkitriathlon
Tänään oli kiva päättää työviikko Helsingin tanssiopistolla @rauhatati kanssa! 🎉🔥
Tänään Sari Valton vieraana upean Elli Aaltosen kanssa keskustelemassa Yle Radio 1:n ohjelmassa Keskusteluja ihmisyydestä. Pääsimme pohtimaan 101 onnen päivää kirjani pohjalta elämän tarkoitusta, arvoja ja ajankäyttöä. 

”Jos tietäisit kuolevasi kolmen kuukauden päästä, miten käyttäisit viimeiset elonpäiväsi? Tekisitkö muutoksia ajankäyttöösi? Miten erottaa olennainen epäolennaisesta?”

https://areena.yle.fi/podcastit/1-72760580
Jippii! Tänään ilmestyi vihdoin mun uusi kirja 1,5 astetta parempi arki. Teos löytyy ääni- ja ekirjapalveluista sekä toki myös perinteisenä painettuna versiona kirjakaupoista tai kustantajan verkkokaupasta. 

Kirja kuvaa niitä valintoja, joita meidän on ilmastokriisin aikakaudella Suomen kaltaisissa yhteiskunnissa tehtävä. Iloinen uutinen on, että ilmastoystävällinen arki tekee planeetan ohella ennen kaikkea hyvää myös meille itsellemme!

#parempiarki #kirjat #kirjagram @gummeruskustannus
Revontulet! #koli
Ukko-Kolilla! #koli #ukkokoli
Rauhaa ja hyvää uutta vuotta kaikille! 

Mennyt vuosi onkin ollut aikamoinen. Teimme Third Rockissa noin sadalle yritykselle tai organisaatiolle noin 180 projektia. Palkkasimme seitsemän uutta asiantuntijaa ja liikevaihto kasvoi noin 50 % edellisestä vuodesta.

Omassa elämässä vuosi 2024 oli kaikkien aikojen paras liikuntavuosi. Kesäloman aluksi tein omatoimisen triathlonin täysmatkan, jota varten oli harjoiteltu koko alkuvuosi. Loppukesästä tein vielä pari puolimatkaa ja syksyllä 50-vuotissynttäripäivönä 50 km juoksun. Lisäksi vuoden aikana juoksin 12 puolimaratonia. Kuntoilua kertyi yhteensä 840 tuntia, keskimäärin noin 16 tuntia viikossa. 

Alkuvuonna ilmestyi 101 onnen päivää kirja ja joulun alla posti toi kotiin uuden kirjani 1,5 astetta parempi arki, joka ilmestyy heti tammikuun alussa 2025. Uusi ilmastoteos on viides kirjani. 

50-vuotissyntymäpäiväjuhlien järjestämisen sijaan päätin, että käyn seuraavan vuoden ajan joka viikko lounaalla ystävieni kanssa keskustelemaan elämän tarkoituksesta.

Kuntapolitiikan luottamustehtäviä varavaltuutetun lisäksi on ollut HSY:n ja Uudenmaan liiton hallituksissa sekä Uudenmaan liiton maakunnan yhteistyöryhmässä. Lisäksi olen saanut tehdä hiukan vapaaehtoistyötä eläinten oikeuksien puolesta Animalian hallituksessa. Kirsi Vuorisen kanssa olemme tehneet vuoden aikana yhteensä 21 jaksoa kestävyysmuutos-podcastia. 

Kaiken kaikkiaan vuoden aikana kertyi 929 kokousta ja 67 kotimaan matkapäivää. Ei yhtään laiva- tai lentomatkaa. Yhteensä 208 luettua tai kuunneltua kirjaa. Lisäksi lahjoitimme puolison kanssa vuoden aikana 9065 euroa eli noin kahdeksan prosenttia nettotuloistamme hyväntekeväisyyteen. Päivittäiset Duolingo-harjoitukset ruotsin ja espanjan osalta vaihtuivat nuottien harjoittelemiseen. Duolingo-harjoituksen tein jokapäivä ja putki on jatkunut nyt 1688 päivää. 

Kaiken kaikkiaan tämä on ollut henkilökohtaisesti erinomainen vuosi kun ei ole ollut kiire mihinkään ja on saanut tehdä juuri niitä asioita, joita on halunnutkin tehdä. Vuoden vaihteen saan olla Kolilla perheen ja ystävien kanssa.
Kyllä Turussakin osataan tehdä hyvää pyöräkatua!
Hyvää joulua!
Posti toi kotiovelle parhaan joululahjan! Uuden kirjani 1,5 astetta parempi arki - miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi. 

Unboxing-videon kuvasi ja editoi 10-vuotias lapseni. 

#unboxing #parempiarki #kirja @gummeruskustannus
Tietokirjailija ja vaikuttaja Leo Straniuksen 1,5 astetta parempi arki – Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnelliseksi(Gummerus) on konkreettinen opaskirja, joka auttaa valitsemaan viisaammin ja voimaan paremmin. Kirjassaan Stranius havainnollistaa esimerkein, miksi tiivis asuminen, minimalistinen kuluttaminen, vegaaninen ruokavalio ja muut ilmastoystävälliset valinnat eivät merkitse raskasta ja kurjaa elämää, vaan tekevät hyvää meille itsellemme.

Mitä hyötyä on siitä, että omistaa vain vähän tavaraa? Miten tehdä ilmastoystävällinen pikalounas etätyöpäivän keskellä? Miten arvioida oman toiminnan päästöjä ja vaikuttavuutta? Leo Stranius antaa uutuuskirjassaan 1,5 astetta parempi arki välineitä oman hiilijalanjäljen pienentämiseen avaamalla konkreettisia hiililaskelmia arjen eri valinnoista.

”1,5 asteen kanssa linjassa oleva arki on monella tavalla hyvää. Kun elää omien arvojensa mukaan ja tekee itseään suurempia ja planeetan kannalta merkityksellisiä asioita, kasvattaa henkistä hyvinvointiaan ja vahvistaa omaa mielenterveyttään. Näin ei tarvitse elää jatkuvassa ristiriidassa sen kanssa mitä tietää ja mitä tekee”, Stranius kirjoittaa kirjassaan.

Straniuksen mukaan päästötavoitteiden mukainen arki tuo elämään levollisuutta ja onnellisuutta. Myös henkilökohtainen varallisuus kasvaa, kun kuluttaa vähemmän.

”Monet asiat ovat paljon yksinkertaisempia ja helpompia, kun turhat asiat rajautuvat arjesta kokonaan pois häiritsemästä. Ravintolassa ja kaupassa valinnat ovat selkeitä. Lomamatkat ja siirtyminen paikasta toiseen tapahtuvat selkeiden periaatteiden mukaan. Yksinkertaisuus, tehokkuus ja taloudellisuus sekä terveellisyys yhdistyvät kauniilla tavalla hyväksi kokonaisuudeksi”, Stranius kirjoittaa.

”Voisiko 1,5 asteen ilmastoystävällinen arki näyttää yhä useammalle houkuttelevammalta, jos se kehystettäisiin hyveellisyyden ja pyyteettömyyden sijaan oman edun tavoittelulla? Itsekkyydellä. Siitähän tässä kaikessa lopulta on kysymys: siitä, että meillä kaikilla olisi paljon nykyistä parempi elämä.”
Mistä voimaa vastuullisuustyöhön multikriisien aikakaudella? Tietysti työskentelystä planeetan puolesta! Aika hieno loikka ollaan tehty Third Rockissa viimeisen reilun neljän vuoden aikana. 

”Third Rock on muuttunut neljässä vuodessa kolmen ihmisen pienestä ja intohimoisesta vastuullisuuspalveluita tarjoavasta yrityksestä jo 17 asiantuntijan vaikuttavaksi yhteisöksi. Vuoden 2024 aikana olemme palvelleet peräti 96 yritystä tai organisaatiota 156 projektin muodossa.”

https://thirdrock.fi/mista-voimaa-vastuullistyohon-multikriisien-aikakaudella/