Vapaudu kalenterista ja sähköpostista: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 19

Tyytyväinen ihminen kokee hallitsevansa omaa elämää, aikatauluja ja sähköposteja. Tyytyväinen ihminen osaa ottaa tilaa tärkeille asioille.

Nykyisten työtehtävien ja harrastusten sekä erilaisten intohimon kohteiden seurauksena monet meistä ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa ollaan jatkuvasti erilaisissa kokouksissa tai tilaisuuksissa sekä purkamassa kaikissa mahdollisissa väleissä kasaantunutta sähköpostisumaa. Elämme enemmän tai vähemmän usein kalenteri- ja sähköpostidiktatuurissa.

Tässä muutama yksinkertainen vinkki kalenteri- ja sähköpostidiktatuurista vapautumiseen:

1. Vietä kerran viikossa kokousvapaa päivä. Merkitse kalenteriin vähintään kuukausi etukäteen jokaiselle viikolle päivä, johon et suostu aikatauluttamaan mitään sovittuja kokouksia tai tilaisuuksia. Valitse mieluiten joku muu päivä kuin lauantai tai sunnuntai. Tuon päivän aikana voit sitten hoitaa arkirutiineja, keskustella ihmisten kanssa ja tehdä luovasti sitä, minkä juuri silloin koet tärkeäksi.

2. Vietä kerran viikossa sähköpostivapaapäivä. Merkitse kalenteriin yksi päivä viikossa jolloin et lue etkä kirjoita yhtään sähköpostiviestiä. Asiat laadullistuvat kun ollaan läsnä samaan aikaan saman asian äärellä. Asioiden hoitaminen kasvotusten tai puhelimitse on moninverroin sähköpostia tehokkaampaa. Aina se ei ole mahdollista, mutta tee siitä mahdollista edes kerran viikossa ja huomaa asioiden etenevän.

3. Ajoita kerran viikossa aikaa ihmissuhteille. Arjen pyörityksessä jää usein varaamatta aikaa ja tilaa tärkeille ihmissuhteille. Varaa kalenteristasi vähintään yksi ilta tai kokonainen päivä joka viikko ihmissuhteille. Silloin voit istua tärkempien ihmisten kanssa, vaihtaa kuulumisia ja keskustella elämää suuremmista kysymyksistä ilman aikataulua tai asialistaa.

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/2010/05/ruokavalio-askelia-tyytyvaiseen-elamaan-%E2%80%93-osa-18/

Yksi kommentti artikkeliin ”Vapaudu kalenterista ja sähköpostista: Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 19”

Jätä kommentti