Netcycler ja Kumpulan vaihtopiiri – miksi ostaisit kun voit hankkia sen vaihtamalla?

Nuukuusviikon kunniaksi kannattaa jättää uudet tavarat kauppaan ja antaa samalla omille ”turhille” tavaroille uusia merkityksiä muiden toimesta.

netcyclerVihdoin on saatu teknisesti toimiva ja ekologinen tavaran vaihtopiiri. Netcycler avautui kaikille maaliskuun lopussa. Itse olen ollut ideoimassa hommaa yhdessä Netcyclerin ja Suomen luonnonsuojeluliiton porukoiden kanssa pitkään.

Netcyclerissa voi vaihtaa ja lahjoittaa käytettyä tavaraa. Hommaan on jäänyt koukkuun mm. Green Fashion Freak ja aiheesta on kirjoitellut myös Uusi musta. Vihreän Langan mukaan kyseessä on 2010-luvun kirpputori. Lisää tietoa täältä.

Palvelussa listataan tavarat, joista haluaa päästä eroon, sekä tavarat, joita toivoo tilalle. Netcycler yhdistää sopivat tavarat ja toiveet sekä ehdottaa vaihtokauppoja. Palvelu luo automaattisesti usean hengen vaihtorinkejä. Esimerkiksi toteutuneessa 5-hengen vaihtoringissä on omistajaa vaihtaneet raastin, Deko-lehti, salkku, CD-levy ja DVD-levy.

Kuva: www.netcycler.fi

Tähän mennessä on vaihdettu jo yli 700 tavaraa. Mukana on yli 2500 rekisteröitynyttä käyttäjää sekä tarjolla yli 4000 tavaraa ja 3000 toivetta. Kannattaa kokeilla! Olen itse pistänyt palveluun esimerkiksi vanhan televisioni. Sillä saa tällä hetkellä valittavaksi jotain 394 tavaran joukosta.

Tavaran lisäksi myös palveluita

Hiljattain Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla (11.4.) oli myös iso juttu Kumpulassa ja verkossa toimivasta vaihtopiiristä – Kumpulan ja lähialueen Vaihtopiiri. Tavaran ja rahan sijaan vaihtopiirissä palvelut vaihtuu palvelukseen.

Kuulumme itsekin vaihtopiiriin ja olemme sitä kautta saaneet jo mm. remonttiapua ja antaneet oikolukupalveluita. Vain mielikuvitus on rajana. Vaihtopiirin ympärillä on myös ulkoilutettu koiria, korjattu polkupyöriä ja harjoitettu sukanparsintaa.

Vaihtopiirin tavoitteena on perustajajäsen Ruby van der Wekkenin mukaan luoda paikallista demokratiaa, tasata hyvinvointia ja lisätä vaihtoehtoja kapitalistiselle markkinataloudelle. Vaihtopiiri on solidaarinen tapa käydä kauppaa jossa kaikki työ on keskenään samanarvoista.

Tervetuloa mukaan kierrättämään tavaroita ja palveluita!

Yksi kommentti artikkeliin ”Netcycler ja Kumpulan vaihtopiiri – miksi ostaisit kun voit hankkia sen vaihtamalla?”

Jätä kommentti