Earth Hour – koko päivän!

eh_banneri_380_120Lauantaina (27.3.) päätin tunnin sijaan viettää koko päivän Earth Houria. Ainakin yhden päivän viettäminen ilman sähkövaloa on helppo juttu. Kiperiä tilanteita olivat oikeastaan vain vessa ja jääkaapin valo. Tosin vessassa käynnistäkin selviää erinomaisesti kännykän näytön tuomalla valolla tai kynttilöillä. Sen sijaan lukeminen on isompi haaste. Iltalukemista ei tällä kertaa tullut harrastettua. Kuinkahan pitkään ilman sähkövaloa voisi tulla toimeen nykyisillä elintavoilla? Entä kokonaan ilman sähköä?

WWF:n kampanja oli menestys. Tällä kertaa sillä taisi olla vaikutusta myös todelliseen sähkönkulutukseen esimerkiksi Helsingissä: Earth Hour pudotti sähkönkulutusta tusinan kodin verran Helsingissä.

Launtaina pyöräilin Espoon keskuksen lähellä sijaitsevaan Lagstad Hembygdgårdiin, jossa pidettiin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin kevätkokous. Hämmästykseksi täytyy todeta, että Espoon pyörätiet olivat tällä reitillä selvästi paremmassa kunnossa kuin Helsingin väylät.

Ennen kokousta kuulimme asiaa mm. piirin perinnemaisemahankkeesta. Varsinaisessa kokouksessa taas hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätös, valittiin edustajat Suomen luonnonsuojeluliiton liittokokoukseen ja hyväksyttiin kannanotto: Tulvien torjuntaan tehoa luonnosta. Illaksi suuntasimme spontaanisti Kaisan ja Timin luokse nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Kynttilän valossa hyvien ystävien kesken nautittu illallinen oli todellista luksusta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Earth Hour – koko päivän!”

  1. ”Illaksi suuntasimme spontaanisti Kaisan ja Timin luokse nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Kynttilän valossa hyvien ystävien kesken nautittu illallinen oli todellista luksusta.”

    Eikö hyvä ruoka kynttilän valossa ole juuri sitä viihdesyömistä, josta Luonto-liitto haluaa suomalaiset vierottaa? Lisäksi kynttilät ovat fossiilista polttoainetta, jotka palaessaan vapauttavat ilmakehään hiilidioksidia ja lämpöä, joka nostaa maapallon lämpötilaa. Ei siis ihme, että tämäkin talvi on ollut kuluvan vuosikymmenen lämpimin.

    Onko ilmastoliikkeessäkin niin, että ilmastoliikkeen eliittiä ei koske ne samat säännöt, joita noudattamaan ilmastoliike suomalaiset haluaa pakottaa? Natseilla näin ainakin oli, natsithan julkisesti vastustivat erittäin brutaalilla tavalla homoseksuaaleja harrastaen kuitenkin itse mitä vilkkaimmin erilaisia homoseksuaalisia suhteita.

    Vastaa

Jätä kommentti