Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 9

Tyytyväisellä ihmisella arvot, tavat ja uskomukset ovat kohdallaan.

1. Arvot määrittelevät pitkälle sen millaiset asiat ihminen asettaa tärkeysjärjestykseen. Arvot helpottavat valintoja. Tyytyväisen ihmisen tärkeimmät arvot ovat terveys, läheisten ihmisten ja ystävien huomioiminen, antaminen ja jakaminen. Arvot ohjaavat tapoja.

DSCN12422. Tavat toimivat polkuna tyytyväiseen elämään. Jos toistat jotain asiaa tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee tapa riippumatta siitä, millaiset ovat tämän tavat seuraukset. Mitä parempia tapoja itselleen hankkii, sitä tyytyväisemmäksi elämä muodostuu. Tyytyväinen elämä on omien elämäntapojen serurausta, ei olosuhteiden tuomia sattumia.

3. Uskomukset antavat inspiraatiota ja energiaa. Rajoittavia uskomuksia saattavat olla esimerkiksi se, että sinulla on aikaa liian vähän. Tämän myötä koet, että sinulla on aina liian kiire. Tyytyväinen ihminen uskoo, että aikaa on aina riittävästi kaikkein tärkeimmille asioille ja huomaa tekevänsä sensaatiomaisen hienoja juttuja innostuneena ilman kokemusta kiireestä.

Tyytyväinen ihminen valmistautuu jokaiseen päiväänsä hyvin ja kysyy iltaisin, kuinka toteutti arvojaan tai hyveitään kuluneena päivänä. Tyytyväinen ihminen arvioi päivittäin sitä, mistä on kiitollinen ja mitä on oppinut.

* * *

Tässä kirjoitussarjassa hahmottelen askelmerkkejä tyytyväisen ja hyvään elämään. Näitä ovat mm. positiivisen ajattelun voima, säännöllinen vierailu epämukavuusalueella, pitkitetty tarpeentyydytys, henkisen ja fyysisen kunnon ylläpitäminen, rohkeus, rakkaus, energia ja innostus sekä muiden palvelu ja monet muut jutut.

Ajatukset eivät ole suinkaaan omiani, vaan lainattu suoraan muilta sekä kirjoitettu ja sanottu eri yhteyksissä varmasti lukemattomia kertoja. Haluan kuitenkin välittää mielestäni parhaimpia käytäntöjä edelleen eteenpäin.

Kirjoitussarjan edellinen osa on luettavissa täältä: https://leostranius.fi/?p=1512

3 kommenttia artikkeliin ”Askelia tyytyväiseen elämään – Osa 9”

Jätä kommentti