Turkistarhaus on kiellettävä

A-studiossa näytettiin 17.2. vastenmielistä kuvamateriaalia turkiseläinten pidosta. Kuvamateriaali osoittaa vakavia puutteita eläinten hyvinvoinnissa. Mielessäni on vain yksi kysymys. Kuinka pitkään tämä turha eläinrääkkäys on laillista ja mahdollista?

Untitled-2Tänä päivänä turkisten pitäminen Suomessa on lähinnä säälittävää, junttia ja noloa. Miten ihmeessä kukaan vielä kehtaa pitää turkiksia? Ilmeisesti aika harva, koska suurin osa turkiksista menee vientiin ja piilotetaan eri vaatteiden somisteisiin.

Eikä kyse ole vain eläinten oikeuksista tai hyvinvoinnista. Kyse on myös ympäristönsuojelusta. Turkistarhaus aiheuttaa turhia fosfori-, typpi -ja metaanipäästöjä sekä rehun valmistus ja kuljetukset kuluttavat luonnonvaroja. Lisäksi turkiseläimille syötetään myös ihmiselle kelpaavaa ravintoa (silakkaa) ja lopputuote on täysin turha ylellisyystavara.

Monessa maassa turkistarhaus on kielletty tai tehty mahdottomaksi. Toivottavasti pian myös Suomessa. Iso kiitos niille aktivisteille, jotka toivat asian päivänvaloon ja julkisuuteen. Lisätietoja kampanjasta osoitteessa: http://tarhauskielto.fi/

Yksi kommentti artikkeliin ”Turkistarhaus on kiellettävä”

  1. Päivitysilmoitus: Turkistarhaus ja sen loppu

Jätä kommentti