Kööpenhaminan ilmastokokous epäonnistumassa

Kööpenhaminan ilmastokokouksessa eletään ratkaisun hetkiä. Presidentti Obama on ehtinyt omassa tiedotustilaisuudessa kertoa sovun syntyneen. Sen mukaan laillisesti sitovaa sopimusta ei saatu aikaiseksi. EU:n reaktiota odotetaan edelleen. Käsillä oleva luonnos näyttää kuitenkin juuri niin huonolta kuin on pelättykin.

Ainakin kansainväliset Maan ystävät on ehtinyt tuomita Kööpenhaminan kokouksen pahana epäonnistumisena. Mikäli ihmettä ei tapahdu, muistetaan Kööpenhamin ilmastokokous hetkenä, jolloin maiden johtajat epäonnistuivat oikeudenmukaisen, kunnianhimoisen ja laillisesti sitovan ilmastosopimuksen aikaansaamisessa.

19.12.2009: Kööpenhaminan ilmastokokous epäonnistumassa

Kööpenhaminan ilmastokokouksessa eletään ratkaisun hetkiä. Presidentti Obama on ehtinyt omassa tiedotustilaisuudessa kertoa sovun syntyneen. Sen mukaan laillisesti sitovaa sopimusta ei saatu aikaiseksi. EU:n reaktiota odotetaan edelleen. Käsillä oleva luonnos näyttää kuitenkin juuri niin huonolta kuin on pelättykin.

Ainakin kansainväliset Maan ystävät on ehtinyt tuomita Kööpenhaminan pahana epäonnistumisena. Mikäli ihmettä ei tapahdu, muistetaan Kööpenhaminan ilmastokokouksen paikasta, jossa maiden johtajat epäonnistuivat oikeudenmukaisen, kunnianhimoisen ja laillisesti sitovan ilmastosopimuksen aikaansaamisessa.

Jätä kommentti