Postmoderni Kraftwerk

Kraftwerkin näkeminen torstaina Flow’ssa viritti ajattelua postmoderneista piirteistä omassa itsessäni. Aiheesta vaihdettiin muutama ajatus myös Facebook-profiilissani.

Postmoderni tai postmodernismi käsitteenä ei tarkoita oikeastaan yhtään mitään. Kyse omalla kohdallani on pikemminkin siitä, että oma identiteetti ylittää monet modernin kategoriat, kuten sukupuolen, luokan sekä työn ja vapaa-ajan erottelun.

kraftwerk tour de france

Kraftwerkin osalta inspiraatio syntyy koneen ja ihmisen yhtymisestä ja niihin liittyvistä metaforista. Erityisesti tämä kiteytyy Tour de Francen ja Trans European Express -tyyppisissä kappaleissa. Sitä paitsi pyöräily ja hyvä fyysinen kunto sekä junamatkailu ovat pop.

Modernin tuottamien suurten yhtenäisten ideoiden harmonia ja vastakkainasettelut ovat atomisoituneet identiteettishoppailuksi. Musta-valkoisuuden sijaan käsillä on kokoelma värejä. Omaan persoonaan kiinnitetään sopivia palasia sieltä täältä.

Jätä kommentti