Martti, sinun aikasi meni jo

Aamupäivällä olin kuuntelemassa Tieteiden talolla ViSiOn järjestämää Green New Deal -keskustelua.  Muun muassa Oras Tynkkynen, Osmo Soininvaara, Satu Hassi ja Erkki Kalmari käyttivät huippuhyvät puheenvuorot.

Päivällä annoin Helsingin Sanomille haastattelun kaupungin suunnitelmista vapauttaa vähäpäästöiset autot parkkimaksuista. Sinänsä kannatettava ajatus, kunhan puolen miljoonan euron vaje katetaan nostamalla muita parkkimaksuja eikä kaatamalla subventiota kaikkien kaupunkilaisten niskaan.

Iltapäivällä olin puhumassa ilmastonmuutoksen haasteista ja mahdollisuuksista Kokoomuksen eduskuntaryhmän ja kansanedustaja Sanna Lauslahden järjestämässä Hiilineutraalista teknologiasta Suomen vientivaltti -seminaarissa.

Tilaisuuden avasi kansanedustaja Sanna Perkiö toteamalla, että ainoa mahdollisuus vähentää päästöjä Suomessa on lisäydinvoiman rakentaminen. Menneisyyden tuulahduksen seminaariin toi Perkiön lisäksi myös yleisössä istunut Martti Tiuri, joka epäili, että fossiilisten polttoaineden käyttö jatkuu eikä ilmastonmuutoksen torjuntaan tarvittavia rahoja tule koskaan löytymään. Martti, sinun aikasi oli joskus vuosia sitten. Maailma on muuttunut.

Esimerkiksi Presecon ajatukset suomalaisen ympäristöteknologian viennistä ja biohiilen valmistuksesta olivat tätä päivää samoin kuin Laatukseskuksen toimitusjohtaja Pia Kaumanin puheenvuoro. Kansanedustaja Sanna Lauslahti veti seminaarin hienosti yhteen. On ollut ilo huomata, että kokoomuksessa on Lauslahden kaltaisia hyviä tyyppejä viemässä tärkeitä ympäristöasioita eteenpäin. Kiitos Sanna!

Illalla relailimme Minna Suihkosen luona syntymäpäiväteekutsuilla. Paikalla oli kaikki huipputyypit ja keskustelu oli kivaa. Kiitos Minna ihanasta seurasta ja huipputarjoiluista!

Jätä kommentti