Ilmastopolitiikasta Vasemmistonuorille

Perjantaina olin puhumasa ilmastopolitiikasta EU:n silmin Turussa Vasemmistonuorten liittokokouksen yhteydessä järjestetyssä seminaarissa aiheesta EU – ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun veturi vai vapaamatkustaja.

Vastaus seminaarin kysymykseen on helppo. EU on toki toiminut viime vuosina kansainvälisen ilmastopolitiikan veturina. On kuitenkin turha paukutella henkseleitä jos ei ole itse valmis edes sitoutumaan tavoitteisiin, joita nykyinen ilmastotiede edellyttäisi, jotta lämpeneminen voidaan pitää alle katastrofaalisen kahden asteen.

Ohessa seminaarissa pitämäni lähes puolentoista tunnin esitys

Meno Turun suomenkielisen työväenopiston tiloissa oli mainio. Vasemmistonuorissa on selvästi potkua ja kunnon yhteiskuntakritiikkiä. Ilmassa oli muutenkin sähköä tulevien henkilöstövalintojen myötä. Harmi, että itse olen jo liian vanha nuorisopolitiikkaan. Vasemmistonuoret ovat olleet hyvissä käsissä Jussi Saramon ja Sampo Villasen myötä. Toivottavasti tämä muutosvoima ja energia siirtyy aikanaan aikuispuolueeseen muutenkin kuin Paavo Arhinmäen myötä.

Jätä kommentti