4.4.2009: Joka toinen kuutti hukkuu – Anttila vain nukkuu

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii Saimaalle ehdotonta verkkokalastuskieltoa ajalle 15.4.-30.6., jotta hupenemassa oleva norppakanta voitaisiin pelastaa. Tällä hetkellä joka toinen kuutti kuolee kalastajien verkkoihin.

Keväistä verkkokalastuskieltoa Saimaalle kannatti maaliskuussa julkaistussa mielipidekyselyssä 78 prosenttia itäsuomalaisista ja vain 10 prosenttia vastusti. Tämä oli jopa enemmän kuin Suomessa keskimäärin (68 prosenttia ja 12 prosenttia).

Yleisestä mielipiteestä huolimatta maa- ja metsäalousministeri Sirkka-Liisa Anttila ei ole suostunut keväiseen verkkokalastuskieltoon. Helsingin keskustassa osoittikin tänään noin 400 hengen joukko mieltään Saimaannorpan puolesta ministeriä vastaan. Mielenosoittajat huusivat osuvasti: Joka toinen kuutti hukkuu – Anttila vain nukkuu.

Verkkokalastuksen ohella ilmastonmuutos verottaa norppakantaa uhkaamalla pesimäolosuhteita. Leutoina talvina lumikinoksia ei muodostu normaaliin tapaan, jolloin norpat eivät pääse rakentamaan lumipesiään tai pesät romahtavat ennen aikojaan.

Lisätietoja osoitteesta: http://www.sll.fi/saimaannorppa

Jätä kommentti