5.3.2009: Kymenlaakson luomuviljelijöitä tapaamassa

Aamupäivällä viimeistelin Suomen luonnonsuojeluliiton lausunnon eduskunnan ympäristövaliokunnalle liittyen EMAS-järjestelmän uudistamiseen. Kirjoittamani lausunto löytyy tästä. Lisäksi kirjoitin Voiman Fifi-sivustolle näkökulma-artikkelin kansainvälisestä ilmastopolitiikasta ja selvittelin Saunalahdelta odottelemani nettitikun kohtaloa.

Iltapäivällä olin luennoimassa Tampereella yhteiskunnallista liikkeistä ympäristöpolitiikan kurssilla. Ympäristöpolitiikan kurssit ja opiskelu on kyllä parasta mitä yliopistossa tiedän! Kurssilla oli tälläkin kertaa aivan huippuporukkaa.

Tampereelta matka jatkui Kouvolaan. Ruuhkavuoron Pendoliinoon ei ollut vapaita paikkoja, joten hyppäsin ravintolavaunuun. Se kannatti, sillä sain mukavaa seuraa Antosta ja Petristä. Kouvolassa pidin Kymenlaakson luomuviljelijöiden yhdistyksen Kuhilan luomuillallisella kevätkokouksen päätteeksi puheenvuoron ruuan ilmastovaikutuksista. Polven juustolaan sain kyydin Kouvolan juna-asemalta biodieselillä käyvällä autolla.

Erinomainen tilaisuus! Oli todella kunnia päästä tapaamaan niin monia luomuviljeilijöitä. Erityiskiitos Kati Toijoselle, Tiina Purholle, Reijo Käkille ja monille muille huikaisevan lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Harmittavaa, että visiitti jäi niin lyhyeksi viimeisen junan lähtiessä Kouvolasta takaisin Helsinkiin jo klo 21.25. Junassa sain vielä seuraa ympäristöpolitiikan professori Pekka Jokisesta sekä SLL:n tehokaksikosta Ilpo Kurosesta ja Tapani Veistolasta.

Jätä kommentti