Ilmasto lautasella

Maanantaina olin puhumassa SLU:n järjestöjohtajien lounastapaamisessa ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta. Oli ilahduttava huomata, kuinka tosissaan urheiluseuroissa ollaan havahduttu ilmastokriisiin. Yleisesti ottaen urheilu on niin ekologisesti kuin sosiaalisestikin varsin kannatatteva harrastusmuoto. Luonnonvarojen kulutuksen kannalta olennaisempaa kuin mitä lajia harrastaa on usein se, matkaako harrastuksensa pariin autolla vai kevyellä- tai joukkoliikenteellä. Alkuillasta pidimme Hyvän ruuan verkoston palaveria Animalian toimistolla.

Tiistaina olin eduskunnan ympäristövaliokunnassa kuultavana CCS-direktiivin kustannuksista. Lisää voi lukea ilmastoblogista. Lisäksi ideoimme Haaga Helian opiskelijoiden kanssa Passaa pakkasen puolesta -tempausta. Alkuillasta suunnittelimme Hanna Kaisan kanssa artikkelia ViNO:n kymmenvuotisjuhlateokseen. Samalla ehdin piipahtamaan myös vegaaniruokakauppa Asokassa. Sattumalta olin unohtanut lukita polkupyöräni. Oli kuitenkin ilahduttavaa huomata, että rakas pyöräni seisoin edelleen omalla paikalla muutaman tunnin jälkeenkin.

Keskiviikkona osallistuin Ilmastopoliittisen tulevaisuusselonteon kahden taustaraportin julkaistamistilaisuuteen. Julkaisuvuorossa oli kiinnostava raportti päästörajoitusten ilmastohyödyistä eli tuulivuodosta ja tehokkaasta ilmastopolitiikasta. Illalla kävimme keskustelua sähkömarkkinoiden toiminnasta yhdessä Norppaenergian ja VaihdaVirtaa porukoiden kanssa. Lisäksi kävin läpi ilmasto-oikeudenmukaisuuskiertueen kuluja ja hallintoa. Kiertueen esitykset löytyvät nyt verkkosivuilta.

Torstaina pidimme aamupäivän Suomen luonnonsuojeluliiton toimiston ekotiimin kokousta. Tämän jälkeen annoin haastatteluja eri televisiokanaville ilmasto- ja energiastrategiasta sekä osallistuin valtioneuvoston linnassa järjestettyyn tiedotustilaisuuteen. Lisää voi lukaista ilmastoblogista. Illalla ilmestyi myös pitkään ja hartaasti valmisteltu Ilmasto Lautasella lehti. Kannattaa käydä katsomassa lisää täältä.

Perjantaina olin aamulla YLE:n aamutelevisiossa keskustelemassa Energiateollisuuden toimitusjohtajan kanssa ilmasto- ja energiastrategiasta. Keskustelu on katsottavissa täältä. Päivällä olin luennoimassa Kuvataideakatemian kurssilla aiheena kaupunkitilan käyttö kansalaistoiminnassa. Iltapäivällä purin viikon mittaan kertyneitä sähköposteja. Illalla kävimme Annukan kanssa syömässä ravintola Dong Bei Hu:ssa. Todella herkullisia tofuruokia.

Lauantaina pidettiin Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokous. Ennen kokousta liiton puheenjohtaja Risto Sulkava luennoin uhanalaisista luontotyypeistä. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma, talousarvio ja valittiin uusi hallitus. Kokouksen julkilausuma koski Valtihallinnon ALKU-hanketta. On järkyttävää, kuinka ympäristöhallintoa ollaan kaikessa hiljaisuudessa ajamassa alas. Kannattaa tutustua SLL:n ALKU-sivuihin osoitteessa: http://www.sll.fi/alku. Illalla kävimme Tepon, Pian ja Usvan luona Latokartanossa. Keskustelimme mm. finansskriisistä ja herkuttelimme vegaanisella mungpapupiirakalla.

Sunnuntaina kävin läpi sähköposteja, valmistelin tulevan viikon esityksiä sekä kirjoitin kirja-artikkelia Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden alkuvuosien haparoivista ensiaskeleista.

Jätä kommentti