20.11.2008: Erilainen viikko menossa

Erilainen viikko. Olen ollut kotona luonnostelemassa ja kirjoittelamassa taustaselvitystä oikeusministeriölle epäkonventionaalisesta kansalaistoiminnasta. Kiinnostavaa puuhaa.

Keskiviikkona luku- ja kirjoitushommien lisäksi annoin lyhyen haastattelun STTK:n lehteen ilmastonmuutoksesta ja talouskasvusta. VATT:n tekemän selvityksen mukaan EU:n ilmasto- ja energiapaketin vaikutukset koko kansantalouteen ovat vuonna 2020 vähintään 0,8 prosenttia kansantuotteesta. Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kianderin mukaan edullista ilmastopolitiikkaa on ydinvoiman lisärakentaminen ja kallista energian säästö. Mielestäni asia on juuri päinvastoin.

Iltapäivällä piipahdin Tuuli Hirvilammen ja Ilonan luona lounaalla. Kannattaa yrittää rakentaa ja hyödyntää lähialueyhteisöllisyyttä. Lisäksi olin ympäristöministeriössä kokoustamassa kansainvälisistä ympäristökokouksista. Ilta sujui mukavasti Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokousessa.

Torstaina jatkoin luku- ja kirjoituspuuhia. Tosin välillä kävimme läpi Kaisa Kososen kanssa kansainvälisen ilmastoneuvotteluiden tilannetta (http://unfccc.int/2860.php) ja keskeisiä kipupisteitä. Kaisa on todella hyvin perillä kansainvälisestä tilanteesta. Illalla piipahdin Jukan, Elinan ja Kuuran kanssa saunomassa. Kannattaa katsoa Jukan mainio kirjoitus ilmastopolitiikasta täältä. Sitä on kyllä todella onnekas kun on niin hienoja ihmisiä ympärillä!

PS. Ilmastoitsenäistyvän Suomen juhlat 5.12. – Tule mukaan!

Jätä kommentti