18.11.2008: Mainoskupla

Luonto-Liitto ja Voima-lehti järjestävät vastamainoskilpailun. Tuomariston lisäksi kaikilla muillakin on mahdollisuus vaikuttaa ja antaa äänensä omalle suosikilleen:

http://www.luontoliitto.fi/keskustelu/galleria
http://www.mainoskupla.fi

Maanantaina osallistuin ViSiOn järjestämään koulutukseen Ilmastonmuutos vapaan sivistystyön haasteena. Tilaisuus oli todella onnistunut. Hyviä ja kiinnostavia alustuksia sekä mainiota keskustelua. Ville Ylikahri ja Meri Tennilä olivat järjestäneet ohjelman todella hyvin. Erityisesti Aleksi Neuvosen ja Seppo Niemelän esitykset olivat taattua laatutavaraa.

Sen sijaan Helsingin työväenopiston lounastarjoilut kaipaisivat niin ilmasto- kuin ravitsemusmielessäkin kehittämistä. Kasvisruokavaihtoehtona oli kanasalaatti josta oli poistettu kana. Eli käytännössä salaatin lehtiä, tomaattia, kurkkua, sipulia ja paprikaa.

Illalla järjestimme Suomen luonnonsuojeluliiton energia- ja ilmastovaliokunnan sekä kestävän tuotannon ja kulutuksen valiokunnan kanssa Helsingin Tieteiden talolla tulevaisuusvisiopajan, jossa visioimme Suomea vuonna 2050 – eli sellaista Suomea, jossa kasvihuonekaasupäästöt ja luonnonvarojen kulutus on tiputettu kymmenesosaan nykyisestä. Todella innostava sessio. Hienoja ihmisiä paikalla! Puheenjohtaja Risto Sulkava sekä energia- ja ilmastovaliokunnan Tuuli Kaskinen pitivät todella hyvät ja kiinnostavat alustukset.

Tiistain istuin kotona ja hahmottelin raporttia/taustamuistiota yhteiskunnallisista liikkeistä ja epämuodollisesta kansalaistoiminnasta. Taustamuistion tarkoituksena on toimia oikeusministeriössä valmisteilla olevan Demokratia-asiakirjan taustamateriaalina.

Jätä kommentti