Perjantai 12.9.2008 – demokratia-asiakirja ja ilmastolakivaikuttaminen

Aamupäivällä kokoustin oikeusministeriössä KANE:n demokratiatyöryhmän ensimmäisessä kokouksessa. Ryhmän tavoitteena on osallistua Demokratia-asiakirjan valmisteluun. Asiakirjan tavoitteena taas on muodostaa yleiskuva suomalaisen demokratian tilasta sekä tunnistaa keskeiset kehittämiskohteet ja tehdä niitä koskevia esityksiä. Oikeusministeriön demokratia-yksiköltä on syksyn mittaan valmistumassa kolme aiheeseen liittyvää taustaselvitystä. Asiakirja on tarkoitus kirjoittaa vuoden 2009 alkupuolella ja saada hallituksen iltakoulun käsittelyyn syksyllä 2009.

Kävimme Annukan, Elinan ja Kuuran kanssa lounaalla Zen Sushissa. Tämän jälkeen polkaisin Kiasmaan tapaamaan Meri Pukarista ilmastolakivaikuttamisesta. Välissä keskustelin kuitenkin Tuuli Kaskisen kanssa VNK:n ilmastopoliittisesta tulevaisuusselonteosta. Tuuli on tehnyt mahtavaa työtä vaikuttaessaan selontekoon asiantuntijaryhmässä. Kiasmasta suhahdimme Merin kanssa eduskuntaan tapaamaan SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatovia. Hän olikin jo ehtinyt allekirjoittaa lakialoitteen ja suhtautui muutenkin myönteisesti kampanjaan. Hieno juttu!

Iltapäivällä kokoustimme Luonnonsuojeluliitossa ympäristönsuojelu- ja luonnonsuojelusektorin kanssa tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta. Puhuin puhelimessa Finnairin mukavan ympäristöjohtaja Kati Ihamäen kanssa sekä annoin vielä haastattelun TV-uutisille liittyen yksittäisten ihmisten ekovalintoihin.

Kaikkea muutakin kivaa tapahtui viikon aikana! 10 + -meininki senkuin jatkuu vain. Palataan asiaan.

Jätä kommentti