Ilmastopolitiikkaa ja askeettista hedonismia

Luonnostelin torstaina taustamuistiota Valtiovarainministeriön valtiosihteerille liittyen kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan sekä sen ohjauskeinoihin. Käytännössä haluaisin nostaa esille neljä pointtia:

– Tuulivoimalle ja bioenergialle markkinaehtoinen syöttötariffijärjestelmä
– Turpeen keinotekoinen tukeminen tulee liian kalliiksi
– Windfall-voittojen verotus mukaan kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan
– Energiatehokkuus ja panostaminen uusiutuviin energiamuotoihin edullisin tapa vähentää kasvihuonekaasupäästöjä

Kirjoittelin myös seuraavaan Luonnonsuojelijalehteen Luonnonsuojelija 2028-palstan uutiset. Tällä kertaa Amazonian sademetsän tuhoutumisesta, kansainvälisestä luonnonvarojen kulutusta koskevasta sopimuksesta sekä lentoliikenteen päästöjen rajoittamisesta.

Lisäksi vastailin Image-lehden toimittajalle vapaaehtoisesta vaatimattomuudesta, askeettisesta hedonismista ja kulutuskarkuruudesta. Tänä päivänä pieni ja vaatimaton on jälleen trendikästä. Aiheesta on tulossa jotain juttua.

Sivusin aihepiiri sivusin taannoisessa Helsingin Sanomien vieraskynäkirjoituksessa: Yksilöllinen kevytaktivismi on uutta kansalaistoimintaa: http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Yksil%C3%B6llinen+kevytaktivismi++on+uutta+kansalaistoimintaa/HS20080701SI1MA015df

Jätä kommentti