Keskiviikko 4.6.2008 – Usko yhteiskuntaan horjuu

Kaksi tapahtumaa.

Ensimmäinen tapahtuma. Tulen tiistai-iltana Vihdistä. Huomaamme Heidin kanssa Helsingin Lasipalatsin edessä ihmisen maassa makaamassa. Menemme paikalle ja toteamme, että hän, sanotaan vaikka Kaj Grön, ei pääse omin voimin ylös eikä pysty kävelemään, koska on loukannut jalkansa.

Soitan hätäkeskukseen ja pyydän paikalle ambulanssia. Sieltä todetaan, että asiasta on tullut jo ilmoitus ja auto on jossain vaiheessa tulossa. Yritän soittaa myös Kaj:n puhelimesta löytyvään muutamaan numeroon. Olemme olleet paikalla noin kymmenen minuuttia. Heidi soittaa hätäkeskukseen ja pyytää paikalle ambulanssia. Sieltä sanotaan, että ambulanssin sijaan poliisi on tulossa paikalle sitten kun ehtii.

Poliisi tulee paikalle kun olemme odottaneet loukkaantuneen Kaj Grönin kanssa noin 25 minuuttia. Aika tuntuu pitkältä kun tarvittaisiin apua. Poliisit haluaisivat ensin puhalluttaa, mutta katsovat pyynnöstämme turvonnutta jalkaa. Kantaessaan Kaj:ta maijaan, poliisit lupaavat viedä hänet Marian päivystykseen katsottavaksi.

Aamulla Kaj:n ystävä soittaa minulle huolissaan takaisin. Selitän tilanteen ja pyydän häntä soittamaan suoraan Kaj:lle tai Marian päivystykseen. Pian hän soittaa minulle uudestaan. Marian päivystyksessä ei ole tietoja kyseisestä henkilöstä eikä Kaj:n puhelin ole päällä.

Toinen tapahtuma. Pyöräilen aamulla töihin. Yritän ylittää kadun suojatietä pitkin Mäkelänkadulla. Autoja virtaa pysähtymättä kolmen kaistan voimin. Laskeudun pyörän selästä ja astun suojatielle. Autot kiitävät edelleen ohi muutaman sentin päästä. Yritän hivuttautua eteenpäin ja seison suojatiellä pyöräni kanssa. Autot väistävät hiukan toisen kaistan puolelle pysähtymättä, koska muuten ajaisivat suoraan ylitseni. Kuljettajat näyttävät vihaisilta. Lopulta joku pysähtyy keskikaistalla ja saa muutkin autot pysähtymään. Kiitän ystävällisyydestä ja jatkan matkaa.

Mitä pitäisi tehdä?

Jätä kommentti