Pääsiäinen 21.-24.3.2008 – töitä, lomailua ja kuntoilua

Hyvä pääsiäinen. Päätettiin olla Annukan kanssa kotona. Tehdä töitä ja relailla. Se oli hyvä päätös.

Perjantaina tein artikkelia seuraavan viikonlopun sosiologipäiville. Olen lähdössä Rovaniemelle. Aiheenani on talonvaltauset kansalaistoimintana ja yhteiskunnallisena liikkeenä. Illalla Kaisa ja Tim tulivat syömään. Teimme alkupalaksi salaattia, jossa oli mukana soijassa paistettuja auringonkukan ja pinjan siemeniä. Pääruokana oli pastaa ja tofu-tomaattikastiketta. Jälkiruuaksi tarjoilimme kuningatar-smoothieta (vadelmaa, mustikkaa, halvaa, kauramaitoa, marja-yosaa, banaania). Ruoka oli hyvää ja keskustelu sitäkin parempaa.

Lauantaina vietimme sitten reilusti vapaapäivää. Kävin aamulla juoksemassa. Päivällä siivosimme ja illalla katsoimme elokuvan 101 Reykjavik (http://en.wikipedia.org/wiki/101_Reykjav%C3%ADk). Lisäksi ehdimme keskustella niitä näitä sekä käydä kävelemässä aurinkoisessa pakkassäässä.

Sunnuntaina kävin pelaamassa Jarmon kanssa sulkapalloa, valmistelin esityksen Sosiologipäiville sekä kirjoitin artikkelin talonvaltauksista Suomen Sosiaalifoorumin lehteen. Lisäksi kävin läpi komission ilmasto- ja energiapaketista lähetettyjä u-kirjeitä eduskunnalle. Kirjeissä hahmotellaan Suomen alustavaa kantaa päästövähennystavoitteisiin ja uusiutuvan energian lisäämistavoitteeseen. Kannoista paistoi läpi, kuinka Suomi pyrkii ajamaan härskisti omaa lyhyen tähtäimen taloudellista etuaan.

Maanantaina paikat olivat niin jumissa edellisen päivän sulkapallosta, että jätin juoksulenkin väliin. Luonnostelin Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) lausuntoa eduskunnan ympäristövaliokunnalle liittyen komission ilmasto- ja energiapakettiin ja noihin edellä mainittuihin u-kirjeisiin. Lisäksi kävin muita juoksevia asioita läpi sekä valmistauduin tulevien viikkojen kuvioihin.

Kuntoilun kannalta pääsiäinen tarjosi kohtuullisen saldon. Kävin neljän päivän aikana pari kertaa juoksemassa (yht. 20 km) sekä kerran pelaamassa sulkapalloa. Pyöräilykilometreja ei sen sijaan kertynyt kuin reilu 20 km. Kolmena päivänä tuli kuitenkin tehtyä jotain oman ruumiin eteen. Liikunta on ihmiselle hyväksi!

Pääsiäisen jälkeisen viikon lokuvinkki olkoon vaikka Kaventajien shoppailua verorahoilla: http://www.kaventajat.fi/shoppailua-verorahoilla/

Jätä kommentti