Tiistai 22.1.2008 – selvitys ekologisesta verouudistuksesta

Vihreän Sivistysliiton think tank on selvittänyt kokemuksia ekologisesta verouudistuksesta, kuten ruuhkamaksuista ja uusiutuvan energian tukimuodoista yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa. Lataa selvitys pdf-tiedostona osoitteesta: http://www.visili.fi/verouudistus_web.pdf

Ekologiseen verouudistukseen liittyen Katainen väläyttelikin polttonesteiden verojen porrastamista ympäristöperusteisesti. Ministerin mielestä poliittista energiaa ei enää kannata tuhlata riitelyyn EU:n komission tavoitteiden yksityiskohtaisista prosenttiluvuista. Nyt on aika keksiä, miten tavoitteet saavutetaan. Hyvä!

Aamupäivän olin Tampereella jatko-opintoseminaarissa (umbrella). Käsittelimme Nina Wessbergin artikkelia ympäristölupa- ja riskienhallintajärjestelmistä. Kiinnostavaa. Iltapäivällä kävin läpi TEM:n Luonnonsuojeluliitolle lähettämää EuP-lausuntopyytöä. Lisäksi kirjoittelin johdantoa talonvaltausjulkaisuun ja viimeistelin sisällysluetteloa. Julkaisu on nyt hyvällä mallilla ja tulee ulos helmikuun alkupuoliskolla. Illalla isäni tuli kylään. Joimme teetä ja vaihdoimme kuulumisia.

Huomenna keskiviikkona julkaistavaa komission energiapaketin julkaisuun liittyvää parlamentin kuulemista ja lehdistötilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteesta: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?date=01/23/2008

Jätä kommentti